• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Iunie , 2014

Tomograful lui Sabin / Acum

În viitor, China va angaja milioane de muncitori americani şi va domina mii de comunităţi mici din Statele Unite. A achiziţionat cel mai mare producător şi procesator de carne de porc din lume. Dispune de facilităţi în 26 de state ale SUA şi are zeci de mii de angajati americani. Deţine direct 460 de ferme şi are contracte cu altele aproximativ 2.100. În 2011, 43% din toate profiturile din China au fost produse de către companii în care guvernul deţine controlul.

 

Anul trecut, o companie din China a cheltuit 2,6 miliarde dolari pentru a achiziţiona unul dintre cele mai mari lanţuri de cinematografe din Statele Unite şi controlează acum mai multe vânzări de bilete de film decât oricare altă companie din lume. Dar China ocupa poziţii şi în multe alte domenii abandonate de economia americana investind în noile tehnologii auto, vânzând de la centuri de siguranţă până la amortizoare în lanţuri de magazine de specialitate, angajeaza ingineri cu experienţă şi designeri într-un efort de a absorbi talentul şi experienţa din proiectarea auto.

 

China face minerit de cărbune în munţii din Tennessee şi multe, multe altele..

China are mai multe rezerve valutare decât oricare alta ţară de pe planetă, are în prezent cea mai mare piaţă de automobile noi din întreaga lume şi produce acum de doua ori mai multe automobile decat Statele Unite. China este cel mai mare producător de aur din lume, iar echipamentele sportive pentru echipa olimpică SUA au fost făcute în China. China consumă acum mai multă energie decât Statele Unite şi este cel mai mare producător de bunuri din lume. China foloseste mai mult ciment decat restul lumii la un loc. China este acum primul producător de energie solară şi eoliană de pe întregul glob.

 

China produce acum de 3 ori mai mult cărbune şi de 11 ori mai mult oţel decât SUA. China este creditată cu mai mult de 90% din oferta globală de pământuri rare. China este cel mai mare furnizor de componente critice pentru funcţionarea oricărui sistem de apărare din lume. În foarte scurt timp China va deveni lider mondial la numărul de articole ştiinţifice publicate... Iar toate acestea ar putea fi doar vârful aisbergului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.