• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Aprilie , 2014

Tomograful lui Sabin / 2014

Dr.Margaret Chan, în continuare Director general al OMS până în 2017 a transmis ca mesaj pentru 2014: „înţepătură mică, ameninţare mare”. S-o fi referit la toate nenorocirile transmise prin înţepăturile adeseori nebăgate în seamă: ţânţari, căpuşe, ace de toate felurile, cuie, păreri colegiale, viespi şi mai puţin albine deoarece acestea din urmă, înafara faptului că mai produc din când în când şocuri anafilactice mortale sunt considerate benefice pentru o mulţime de boli serioase care altfel nu prea au tratament credibil. Pentru muşcătură de viperă măcar există vaccinuri. Am scăpat noi şi de vaca nebună...

Dacă ar fi să mă iau după mass-media noastră cea imparţială şi suprapopulată de profesionişti, în acest an, la fel ca şi alte ţări ne vom confrunta cu un adevărat armaghedon al serviciilor de sănătate. În continuare nu va fi bine să ajungi pacient, în continuare nu va fi bine să lucrezi în sănătate.

Este însă o tendinţă globală deoarece, cu excepţia statelor extrem de potente financiar (nu foarte multe) toate celelalte au deja şi vor avea şi în continuare mari probleme cu serviciile de sănătate adică: subfinaţare, profesionişti tot mai puţini şi mai prost plătiţi, practică de tip DEFENSIV din care se pare că nu mai există ieşire aşa că unii au trecut deja la aşa-zisa medicină alternativă, au mai multă grijă de sănătatea lor şi de riscurile la care se expun.

La noi găsim în plus ingerinţe politice şi interese mercantile, corupţie, dezinteres, lipsă de profesionalism, isterie, prostie... Toate acestea ajung până la esenţa naţiei şi sunt sigur că nu îşi vor găsi rezolvare în următorii 50 de ani deoarece ASTA ESTE. Dar există şi o veste bună: în Japonia, campioana roboţilor deştepţi, un geniu al informaticii care a fost maltratat cu albastru de metilen în copilărie vrea să creeze medici şi asistenţi cu baterii pe gustul fiecăruia. Vor avea buton pornit/oprit, nu vor funcţiona pe bază de fise şi vor putea reproduce exclusiv textele introduse de utilizator. Vor putea însă stoca toate cunoştinţele într-un domeniu medical sau altul deci vor fi capabili să practice toate specialităţile.

Urologii şi ginecologii vor avea degete de cauciuc şi NIMENI nu va trebui să-i felicite de Ziua sănătăţii!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.