• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Noiembrie , 2019

„Toamna, bogăție și culoare”

Prof. ing. Dorina MICLĂUŞ

 

Într-o zi de toamnă, cu miros de fructe şi legume, pe 31 octombrie 2019, cadrele didactice de la Catedra Tehnologii-Tehnic din cadrul Liceului Tehnologic Transilvania, şi elevii, deopotrivă, au desfășurat o activitatea extracurriculară intitulată „Toamna, bogăție și culoare”, activitate ce s-a bucurat de un real succes.

 

Știm că toamna este anotimpul care creează cele mai interesante peisaje. Copacii par niște torțe plantate de o parte și de alta a străzilor. Frunzele lor cad, zbor în aer, şi se dezlipesc de crengi. Ca frumoasele iluzii dintr-un suflet omenesc. Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză este o floare. Este anotimpul culorilor, care răspândeşte în jur aroma amintirilor din trecut, emoţia unui nou început şi, totodată, a unui sfârșit. Fiecare frunză căzută ne aminteşte cât de efemeri suntem şi cât de trecătoare sunt toate.
În fiecare an ni se dezvăluie acelaşi anotimp, dar cu altă haină. Câteodată blândă, cu soare dogoritor şi cu parfum de fructe, alteori mai aspră cu miros de brumă şi vânt tăios sau cu ploi reci, melancolice, dar întotdeauna colorată cum nici nu ne imaginam că se poate. Piețele
s-au transformat în picturi. Roșu, verde, mov, galben, portocaliu, în toate nuanțele pe care le poți visa. Toată această simfonie de culori ne dă un sentiment ciudat de visare. Atâtea culori atât de diferite şi totuşi atât de bine combinate, încât aproape că nu-ţi poţi crede ochilor că ceea ce vezi e aievea. Încercăm să înţelegem acest festin al culorilor privind cu atenţie acest spectacol al naturii, această impresionantă do­vadă de sensibilitate şi frumos.

Am redat, aşadar, bogăţia şi culorile toamnei prin această activitate extracurriculară și am încercat să vă dăruim cu drag, bucățele din toamna noastră.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.