• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 August , 2019

Tabăra de vară, ediția a IV-a

Asociaţia „Comunicaţi cu noi” din Tă­uţii Măgherăuş a organizat, pentru a patra oară, tabăra de copii des­fă­şurată în localitatea Nistru. Par­ti- cipanţii sunt membri ai fanfarei Sti­bina - Tăuţii Măgherăuş şi ai fanfa­rei Beltiug - jud. Satu Mare. Ast­fel, pe parcursul unei săptămâni, copiii s-au întâlnit zilnic la cursurile de vară şi au avut activităţi diverse. Ultima zi a taberei a fost dedicată şi unui curs despre o problemă cu care copiii şi adolescenţii se confruntă tot mai des în ziua de azi: bullyingul.
De asemenea, un alt scop al acestei ta­bere este şi recrutarea de noi membri în fanfara oraşului, care să-i în­lo­­­cuiască pe cei care părăsesc gru­pul.
Tabăra de vară a ajuns deja o tra­diţie: „Această tabără a fost orga­ni­zată de Asociaţia «Comunicaţi cu noi» din Tăuţii Măgherăuş. Nu suntem la prima activitate de acest gen, ci la a patra şi am constatat că, cu fiecare an care trece, instruirea copiilor este tot mai bună. Sunt cursuri dimineaţa de la ora 9 la 12, iar după-masa de la 15 la 19, astfel că se lu­crează în flux continuu cu copiii, iar la final rezultatele chiar se văd. Da­torită acestei tabere, am reuşit şi să mai capacităm 12 copii care vor începe, din 1 septembrie, să activeze în fanfară. Asta ţinând cont că alţii au terminat acum clasa a XII-a, sunt studenţi deja, şi trebuie să plece, aşa că tot timpul avem nevoie de forţe noi. De asemenea, aceste activităţi le putem desfăşura datorită finan­ţării primăriei. Domnul primar are o mare dragoste faţă de această fan­fară, copiii simt acest lucru, aşa că el chiar este prieten cu ei.
Instruirea chiar a fost intensivă și pli­nă de surprize. Mulţumim domnului primar Anton Ardelean pentru susținere, iar minunatei povestitoare Florina Matei pentru frumoasa pre­zentare a prevenirii bullyingului și bineînțeles profesorilor instructori: prof. Covaci Nicolae - alămuri, prof. Katoka Felix - flaut, prof. Szekely Ioan - clarinet, Ernszt Florin şi Ambus Szaba - percuţie, pentru dăruire și răbdare. În mod spe­cial mulţumim dirijorului Fanfa­rei Sti­bina - Misi Szekely şi al Fanfarei Beltiug -  prof. Mircea Câcu”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.