• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 31 Octombrie , 2022

Tabără de pictură la Cavnic

 Cavnicul a devenit, în ultimii ani, un loc tot mai atractiv pentru artiștii din țară și străinătate, iar asta pentru că aici găsesc peisaje unice, dar și amplasări geografice care le permit să aibă acces rapid spre toate punctele turistice importante ale județului Maramureș.

Zilele trecute, s-a desfășurat la Cavnic a doua tabără găzduită în acest an de familia Veress. Elisabeta și Tiberiu Veress organizează de 15 ani astfel de tabere de creație, iar evenimentele găzduite de ei au căpătat amploare interna­țională. Atrași de peisajele unice ale Cavnicului dar și de culorile toamnei, membrii Cercului de Pictură Benczur Gyula, al Casei de Cultura din Nyiregyhaza Ungaria, au petrecut o săptămână de neuitat în orașul de la poalele Munților Gutâi. Pictorii din Ungaria au realizat numeroase tablouri în urma ieșirilor în natură, dar au avut parte și de excursii și vizite la principalele obiective turistice din Mara­mureș. Tot sprijinul logistic necesar bunei organizări a taberei de creație se datorează ospitalității familiei Veress.
Taberele la care participă pictorii din Nyiregyhaza au o valoare sentimentală sporită față de restul taberelor organizate de familia Veress, iar asta pentru că, în urmă cu 15 ani, datorită acestor artiști,
s-a apucat de pictură Elisabeta Veress, ca mai apoi să urmeze cursuri universitare pentru a trece în categoria artiștilor profesioniști.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.