• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 4 Martie , 2015

„Surâsul Primăverii”, un cadou dedicat doamnelor şi domnişoarelor

Pictoriţa Elisabeta Veress a realizat la finalul lunii februarie în cadrul Palatului Administrativ din Baia Mare, expoziţia „Surâsul Primăverii”,dorind să fie un cadou mai inedit pentru toate doamnele şi domnişoarele cu ocazia zilelor dedicate lor, 1 şi 8 martie.

 

Expoziţia cuprinde 23 de tablouri, majoritatea fiind inspirate din zonele rurale maramureşene, cum ar fi, „Cascada din Băiuţ”, „Peisaj din Cavnic”, „păşune din Budeşti”, „Lacul Bodi”, „Peisaj din Baia Sprie”. Conform pictoriţei, majoritatea tablourilor au fost realizate în aer liber: „Îmi face mare plăcere să lucrez în natură, după cum se poate observa desigur şi din aceste tablouri, natura mă inspiră, astfel poate se observă că acestea sunt realizate în Plen-air, pictură practicată în aer liber (n.red.).”, a mărturisit Elisabeta Veress.

Aceste tablouri prezintă natura din jurul Maramureşului, o natură curată, o casă uitată de lume, sau o păşune de la marginea Budeştiului, după spusele pictoriţei Maria Mariş Dărăban şi ea prezentă la expoziţie „Unele lucrări aproape se apropie de un posibil impresionism, iar altele se caută încă de a ieşi din tiparele aşa-zisului abstract al formelor. Fiecare tablou are sufletul privitorului şi nu pot decât să o felicit şi să îi mulţumesc Elisabetei Veress pentru cadoul făcut doamnelor şi domnişoarelor”.

 

Artista nu se va opri aici, cât de curând, va avea un alt vernisaj:„Peste două săptămâni voi avea o altă expoziţie, de data aceasta una colectivă. Anul acesta pot să mă laud cu cel de-al patrulea vernisaj. Urmează ca în Cavnic să vină artişti să expună, realizăm tabere de pictură, am un grup din Ungaria care de 8 ani vine în Cavnic pentru a picta împreună. Anul acesta, în data de nouă august, sunt programate aceste tabere. Acestea sunt doar o mică parte din planurile de viitor în ceea ce priveşte pictura.”

 

Expoziţia, care cuprinde 23 de picturi, poate fi vizualizată de doritori până în data de 13 martie, în holul Palatului Administrativ din Baia Mare. Elisabeta Veress este o artistă recunoscută pentru expoziţiile personale, dar şi colective din ţară şi din străinătate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.