• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Februarie , 2019

Sprijin pentru respectarea legislației cu privire la acordarea sporului de 15% acordat salariului de bază pentru asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități

Prefectul Vasile Moldovan a spus: „Ședin­țele s-au desfășurat în prezența majorității membrilor. Comisia are în componență 31 de membri titulari și supleanți (reprezentanții confederaților sindicale reprezentative la nivel națio­nal, 10 reprezentanți de la confede­ra­țiile patronale și 14 reprezentanți ai au­torităților publice).
Propunerile formulate de către partenerii de dialog au fost transmise la nivel central și local pentru rezolvarea problemelor ridicate de către repre­zentanții sindicatelor”.
Președintele Uniunii Sindicale Teri­toriale „Cartel-Alfa” filiala Maramureș, Florin Hossu a solicitat sprijin pentru aplicarea prevederilor Legii 153/2017, față de asistenții personali angajați care au dreptul la un spor 15% la salariul de bază pentru activitatea desfășurată de către asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități, angajați de către uni­tățile administrativ-teritoriale, care în conformitate cu prevederile legale au dreptul de a beneficia la aceste sporuri.

Uniunea Județeană Sanitas Maramureș a depus o sesizare referitoare cu privire la determinarea sporului pentru condiții de muncă prevăzute de către OUG 114/2018.
Sindicaliștii au menționat că pentru an­gajații din sănătate și asistență socială determinarea este diferită, este inechi­tabilă, deoarece medicii, asistenți me­di­cali, ambulanțierii / șoferii de pe auto-sanitară beneficiază de un cuantum al sporului aplicat la salariu, benefi­ciază de toate indexările legale, iar pentru celelalte categorii de personal din sistem (psihologi, infirmieri, brancardieri etc.) sporul pentru condiții de muncă este plafonat la nivelul celui încasat în luna decembrie a anului trecut. Ei au solicitat sprijin pentru comunicarea sesizării la nivel central și rezolvării situației sporului acordat pentru condițiile de muncă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.