• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 August , 2016

Spitalul Judeţean Baia Mare, pe locul trei la nivel naţional

Conform Webometrics Ranking of World’s Hospitals, un top ce cuprinde peste 16.500 de spitale din întreaga lume, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare se situează pe locul 2049 la nivel mondial, 719 la nivel European şi pe locul trei la nivel naţional, după două clinici private.

 

 

Performanţele Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare au devenit vizibile şi apreciate la nivel mondial. După ce, anul trecut, procesul de acreditare a plasat Spitalul judeţean din Baia Mare pe primul loc la nivel naţional, acum, un top realizat la nivel mondial de experţi independenţi poziţionează instituţia spitalicească pe locul întâi între spitalele publice şi locul 3 naţional, după două clinici private.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

 

Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare spune că: „există o organizaţie nonguvernamentală care, din 2007, execută măsurători asupra calităţii în spitale, aici mă refer la partea de îngrijiri. Sunt mai multe aspecte: condiţii hoteliere, îngrijiri, proceduri şi toate datele pe care le pot obţine, care sunt publicate pe site-ul spitalului, a Ministerului Sănătăţii, a Casei de Asigurări de Sănătate. Anul acesta, Spitalul Judeţrean Baia Mare este pe locul 2049 în lume, în Europa este pe locul 719 şi în România este pe locul 3, după două spitale private, Medlife şi Regina Maria. Următorul spital public este Spitalul Târgu Mureş, pe locul 2879. Aceste măsurători sunt făcute de experţi străini. Acest ONG nu are nicio legătură cu România, nu-şi are sediul în România şi execută măsurători asupra tuturor spitalelor acreditate din lume. Cred că şi acreditarea a contat. Acest lucru mi-a provocat o şi mai mare emoţie decât acreditarea, aceste date sunt publice, inclusiv execuţia bugetară se ia în calcul, procentul cheltuielilor cu medicamentele, deci destul de mulţi indicatori, şi foarte riguroşi.

 

Cu atât mai mult cu cât sunt experţi străini independenţi, cred că acest clasament are o credibilitate mare şi este foarte obiectiv. Nu aş putea spune că sunt pe deplin mulţumită în ceea ce priveşte procesul de îngrijiri în acest spital, încercăm să îmbunătăţim, să perfectăm, tot ce facem merge în acest sens. Am prezentat acest clasament şi medicilor şi pacienţilor, iar valul de opinii „trebuie să-i depăşim pe cei de la clinicile private”, a fost foarte motivant. Categoric,  pentru mine, personal, este important ca acest clasament să se reflecte în ceea ce simte şi pacientul că de fapt de asta facem ce facem. Dacă pacientul este mulţumit şi pleacă acasă mulţumit este ok”.

 

Vă reamintim că, anul trecut, a fost evaluată calitatea serviciilor medicale de care beneficiază pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în vederea acreditării unităţii spitaliceşti. Cei 2458 de indicatori cuprinşi în evaluare s-au referit atât la serviciul medical, cât şi la condiţiile hoteliere şi serviciile nemedicale oferite pacienţilor.

 

Iar la finalul celor 5 zile de verificări, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a avut doar 23 de neconformităţi din 2458 de indicatori, care au fost asumate de conducerea instituţiei spitaliceşti. Acest procent de îndeplinire a indicatorilor, de peste 99%, a situat Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare pe primul loc la nivel naţional, fiind cel mai bun rezultat înregistrat la nivelul spitalelor judeţene publice din ţară.

 

 

 

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a declarat că:

„Având în vedere îmbunătăţirea managementului Spitalului Judeţean adusă de doamna economist Sorina Pintea, nu e o surpriză pentru noi faptul că Spitalul judeţean de Urgenţă din Baia Mare se află în fruntea spitalelor din România în ceea ce priveşte serviciile de calitate oferite pacienţilor. Ne bucurăm că este chiar primul dintre spitalele de stat, asta arată că şi atenţia deosebită arătată de Consiliul Judeţean Maramureş, măcar în acest domeniu este una care dă rezultate. Până la urmă ambele spitale din subordinea Consiliului Judeţean, şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare şi Spitalul de Boli Infecţioase sunt spitale etalon în judeţul Maramureş, sunt spitalele cu cele mai bune condiţii, cu cele mai bune dotări şi asta nu face decât să mă încurajeze să propun autorităţilor locale parteneriate, protocoale, sau chiar trecerea spitalelor în subordinea Consiliului Judeţean,  vorbesc aici de spitalul din Cavnic, Târgu Lăpuş, Borşa, Vişeu, Sighet, astfel încât să facem un management integrat al tuturor spitalelor din judeţ.

Experienţa pe care o avem şi am aplicat-o la nivelul Spitalului de urgenţă şi a Spitalului de boli infecţioase poate să fie aplicată şi la nivelul acestor spitale. Vedem finanţări importante care vin spre Spitalul judeţean în continuare, recent am semnat un contract de 17 miliarde de lei pentru un tomograf extrem de performant, pe care în perioada următoare îl vom achiziţiona şi care va fi o nouă dotare de top pentru spital, de asemenea, am avut întâlniri cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi Spitalul judeţean va fi selectat pentru noi finanţări pentru aparatură de top. Deci lucrurile merg foarte bine, felicit întreaga conducere a spitalului, aparatul medical şi sanitar care îşi fac datoria”.

 

Ediţia din iulie 2016 a prestigiosului clasament web al spitalelor Webometrics Ranking of World’s Hospitals, cuprinde peste 16.500 de spitale din întreaga lume. Clasamentul mondial este elaborat de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice din cadrul Ministerului Ştiinţei şi Inovării al Spaniei.

 

 

Consilierul judeţean Marinel Kovacs, fost membru în consiliul de administraţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş, spune că „e un lucru extraordinar, eu ştiam că anul trecut, când a avut loc acreditarea spitalelor, spitalul nostru a fost pe locul întâi. Acum mă bucur că vine confirmarea aceasta pe plan mondial, este extraordinar”.

 

 

Ediţia din iulie 2016 a prestigiosului clasament web al spitalelor Webometrics Ranking of World’s Hospitals, cuprinde peste 16.500 de spitale din întreaga lume. Clasamentul mondial este elaborat de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice din cadrul Ministerului Ştiinţei şi Inovării al Spaniei.

Comentariile celorlalți

Beatrice pe 03.07.2017 la 02:26
Asa e de bun Spitalul Judetean din Baia Mare, in ceea ce priveste personalul sau minunat:

https://www.youtube.com/watch?v=wpEyKNEtcRY
maria serban pe 10.09.2016 la 11:55
Felicitari! va doresc din tot sufletul sa reusiti sa faceti tot ce v-ati propus. Felicitari d-nei dr Sorina Pintea, sanatate si multa putere de munca.
Marius Birlea pe 27.08.2016 la 23:43
Sincere felicitari! Am vazut site-ul spitalului si realizez seriozitatea tuturor celor implicati. Va doresc numai bine si ma bucur pentru pacientii dumneavoastra.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.