• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 13 August , 2016

Simpozion la Săliştea de Sus

În perioada 13-14 august se desfăşoară, în Săliştea de Sus,  cea de a VIII-a ediţie a Simpozionului „Cultură şi Civilizaţie Românească  în Maramureş”.

 

De la o ediţie la alta, la Simpozion sunt prezenţi personalităţi marcante din domeniul Academic şi Universitar. Printre participanţii care şi-au anunţat prezenţa amintim: Preşedintele Academiei Române – Domnul Academician Valentin-Ionel Vlad; Vicepreşedintele Academiei Române – Domnul Academician Alexandru Surdu; Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” - Domnul Academician Ioan Aurel Pop; Preşedintele Academiei Române – Filiala Cluj – Domnul Academician Emil Burzo; Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice - Domnul Mircea Dumitru, precum şi importante cadre universitare din ţară şi străinătate. 

 

Evenimentul este organizat de către Primăria şi Casa de Cultură din Săliştea de Sus,  în parteneriat cu Şcoala şi Biserica din localitate. Şi în acest an vor fi prezentate lucări pe diverse teme (teologie, lingvistică,

 

istorie etc.), iar la final referatele vor fi adunate într-un volum, care va fi tipărit anul viitor. Tocmai de aceea, la ediţia de acum se lansează cartea cu materialele prezentate la ediţia de anul trecut, fiind vorba mai exact de o carte de peste 300 de pagini. Vom reveni cu detalii despre cum s-a desfăşurat evenimentul.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.