• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 09 Iunie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Septembrie , 2022

Show auto de zile mari la Cavnic – Tuning Fest 2022

 Tuning Fest 2022 s-a desfășurat în acest an în orașul Cavnic. Iubitorii de mașini din Maramureș, dar și din alte numeroase județe din țară, și-au dat întâlnire în orașul de la poalele Gutâiului. Cel mai amplu eveniment auto din Maramureș a fost organizat și în acest an de Andy Puha, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cavnic.

Zeci de mașini unicat, multe dintre ele valorând sute de mii de euro, au fost aduse în acest an la Cavnic, în cadrul evenimentului Tuning Fest 2022. Andy Puha, un pasionat al mașinilor tunate, organizează astfel de show-uri auto de mai bine de 10 ani în județul nostru și, de la an la an, valoarea și anvergura lor au crescut. După evenimente simi­lare desfășurate în Baia Mare și Seini, în acest an, Tuning Fest s-a întors la Cavnic, unde s-au organizat și primele ediții. Doar că de această dată spectacolul auto a fost de o amploare fără precedent. Mașini tunate, mașini cu design și culori unicat, mașini cu sisteme audio, care-ți ridică la propriu părul pe cap, mașini pe perne de aer speciale care le fac să „dan­seze” și mașini de epocă îngrijite precum niște bijuterii au fost aduse lângă mașini cu sute de cai putere. Pe lângă expozițiile auto, cei prezenți au avut parte și de expoziții de motociclete.
Spectatorii au savurat cu sufletul la gură probele în care s-au pus la bătaie capacitățile mașinilor dar și îndemânarea piloților, în special la proba de drift. Una dintre marile surprize ale evenimentului a fost prezența Nataliei Iocsak, o tânără de 19 ani, care face drifturi cu mașinile de la 9 ani, iar acum este campioană europeană de drift. A venit la Cavnic cu o întreagă caravană, în care a adus mașina de concurs de 486 de cai putere, dar și cele necesare pentru show-ul de drift (totul în valoare de peste 150 de mii de euro). Natalia Iocsak este din județul Satu Mare, localitatea Livada și aparține de Clubul Sportiv Minaur Baia Mare.

Tuning Fest 2022 a fost organizat în acest an, în 28 august, în centrul orașului Cavnic, iar acest lucru a fost posibil datorită implicării Primăriei și Consiliului Local, în calitate de partener principal al evenimentului.

„Tuning Fest 2022 Cavnic s-a dovedit a fi un eveniment extrem de interesant, provocator și apreciat de toți cei care au participat din postura de participant sau de spectator. Mă bucur că am putut susține un astfel de eveniment care a reunit tineri, seniori, copii dar și oaspeți veniți din diferite colțuri ale țării, special pentru acest eveniment. Doresc pe această cale să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea evenimentului și să-i asigur pe toți că vor avea sprijinul nostru și în viitor”, a declarat Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic. Pe lângă sprijinul venit din partea au­to­ri­tă­ților locale, alături de organizatorul Andy Puha, au fost și Marius Gabriel Rednic, Andrei Nechifor și Norbert Ceterci.
Evenimentul de la Cavnic a fost mai mult decât un show auto și prin faptul că în centrul orașului s-a amplasat o scenă unde s-au ținut și spectacole. Cei prezenți au avut parte de recitaluri de excepție susținute de Xenia Costinar, Maria Antonia Criste, Alexandra Achim, Andreea, dar și un super număr de fachirism marca Ianis & Anda.
De asemenea, tot pe scena evenimentului, a avut loc și un concurs spectaculos de skandenberg, la care s-a putut înscrie oricine a dorit, concursul fiind jurizat de campionii Olimpiu Făt (campion mondial) și Ștefan Tămaș (campion european). S-au acordat premii pentru toate categoriile, însă surpriza pentru toți cei prezenți a fost că la concurs s-a înscris și Anamaria Ioana Petruț, soția primarului din Cavnic, care a câștigat premiul I la categoria pentru care a concurat.

În concluzie, evenimentul de la Cavnic a demonstrat că iubitorii de mașini fac parte dintr-o comunitate extrem de mare și că această pasiune poate reuni oameni din diferite colțuri ale țării care leagă prietenii strânse și durabile. Trebuie doar să existe organizatori precum Andy Puha care să-i adune, iar dacă totul este „condimentat” cu spectacole, concursuri și voie bună, reușita este garantată.

Foto: Ricardo Petric
Patrick Manciu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.