• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Iulie , 2017

Se intensifică eforturile de stopare a extinderii epidemiei de rujeolă

Din partea Guvernului, au participat ministrul sănătății, Florian Bodog, și ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan. Județul Maramureș a fost reprezentat de prefectul Sebastian Mihai Lupuț, Carmen Sima, director executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Dana Bărbuș, reprezentantul medicilor de familie în Colegiul Medicilor Mara­mu­reș, Gheorghe Lascu, reprezentantul Societății Medicilor de Familie Maramureș, Vasile Chinta, reprezentantul Asociației Medicilor de Familie Maramureș, reprezentanți ai Instituției Prefectului.
În urma videoconferinței, precum și ca urmare a unei adrese a Ministerului Sănătății cu aceeași temă, Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Direcția Județeană de Sănătate Publică Maramureș, precum și primăriile din județ se mobilizează pentru a limita epidemia de rujeolă. Instituția Prefec­tului a trimis adrese către toate pri­măriile, în scopul identificării tuturor comunităților din localitățile unde există copii nevaccinați, în special cele din categoriile vulnerabile (acces dificil la servicii medicale, populație ro­mă, fără medic de familie). Se va ela­bora o situație a copiilor cu vârste între 9 – 11 luni, respectiv între 1 - 9 ani, eli­­gibili la vaccinare, cu precizarea dacă sunt sau nu înscriși la un medic de familie, precum și a medicilor de familie, asistenților comunitari și mediatorilor sanitari romi disponibili în fiecare comunitate. 
De asemenea, se vor intensifica acțiu­nile de promovare a vaccinării, cu precădere în rândul populației cu acces redus la informație.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.