• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2018

Şcoala profesională Dumbrăviţa, o şcoală de top într-o clădire ultramodernă

Din toamna anului 2017,
 în comuna Dumbrăviţa func­ţionează o şcoală pro­fe­sională modernă, aflată, din toate punctele de vedere, la standarde europene. Şcoala îşi desfăşoară activitatea în clădirea vechii şcoli din Rus, care a fost reabilitată integral cu fonduri din bugetul local al comunei Dumbrăviţa, în vara anului trecut. Practic, clădirea a fost renovată integral şi dotată cu mobilier nou şi un laborator modern, realizat de UAC Europe, partener al proiectului.

Şcoala profesională Dumbrăviţa este un exemplu de colaborare între şcoală, autorităţile locale şi agentul economic partener, fiecare parte implicându-se pentru a oferi tinerilor un act educaţional de calitate, o instruire teoretică şi practică cât mai performantă şi, implicit, un parcurs profesional sigur, spre succes.
Avantajele urmării unei astfel de şcoli sunt multiple. În primul rând, elevii au şansa să se califice într-o meserie de care partenerul economic, UAC Europe, are nevoie, şi astfel să aibă un loc de muncă asigurat.
De asemenea, atestatul de calificare profesională obţinut la finalul studiilor este recunoscut în statele Uniunii Europene. Nici beneficiile materiale nu sunt deloc de neglijat: elevii primesc lunar o bursă din partea sta­tului în valoare de 200 de lei şi, mai mult, primesc şi burse din partea partenerului de practică, UACE, care le asigură elevilor şi transportul.
 

Beneficiile şi facilităţile oferite sunt unice:
- Bază materială ul­­­tra­modernă;
- Profesori de top;
- Pregă­ti­rea prac­tică la UAC Eu­rope, lider mondial în industria aeronautică. În cei 3 ani de studiu, tinerii vor face practică la UAC Europe unde vor învăța meseria aleasă de la cei mai buni în branșă: în anul II, vor face 60% pregătire practică și 40% pregătire teoretică, iar în anul III, 70% pre­gătire practică și 30% pregătire teo­retică;
- Elevii învățământului profesional beneficiază de o bursă lunară în va­loare de 200 de lei, pe parcursul studii­lor, din partea statului şi o bursă din partea UAC Europe;
- Transport gratuit;
- Activităţi extraşcolare inedite şi distractive;
- Cursuri gratuite de tip afterschool pentru limba engleză, desen tehnic, dezvoltare personală, istorie, cultură şi identitate locală şi istoria aviaţiei;
- Diplomă recunoscută la nivel european;
- După finalizarea cursurilor, elevii își pot continua studiile în cadrul unui liceu, însă pot decide și să lucreze în același timp. Tinerii cu calificare profesională pot obține un loc de muncă într-o companie de top: UAC Europe, unul dintre liderii mondiali ai industriei aeronautice.

Alege Şcoala profesională Dumbrăviţa!
Alege un viitor sigur!
Drumul tău spre o carieră profesională de succes începe de aici!



Detalii la sediul Şcolii
profesionale Dumbrăviţa,
comuna Dumbrăviţa nr. 204.
TEL: 0262-299008
FAX: 0372-897716.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.