• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Octombrie , 2019

Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” a împlinit 50 de ani de la înfiinţare

Recent, a avut loc un spectacol omagial  al Şcolii Gimnaziale „George Coşbuc”, fosta Şcoală Nr. 14. Spectacolul s-a desfăşurat la Teatrul Municipal şi au fost sărbătoriţi 50 de ani de la înfiinţarea şcolii. De fapt, manifestările organizate de  conducerea şcolii şi a Asociaţiei Părinţilor s-au derulat pe parcursul a mai multor  zile, punctul culminant fiind spectacolul de la teatru. Au fost prezenţi prefectul judeţului Vasile Moldovan, viceprimarul Noemi Vida, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Inspectoratului Şcolar, directori de şcoli, foşti directori şi profesori de la Şcoala „George Coşbuc”, părinţi, elevi şi prieteni ai celor sărbătoriţi.

 

 

Nicolae TEREMTUŞ

Manifestarea a început cu intonarea imnului României, urmat de imnul şcolii. A vorbit cu multă emoţie directorul unităţii şcolare, profesor  de matematică Ana­maria  Nagy, după care au luat cuvântul invitaţii. S-au acordat diplome aniversare din partea auto­rităţilor şi au fost  prezentate momente artistice pregătite de elevii şcolii şi de invitaţi veniţi de la Cluj şi din Baia Mare. Au fost momente pline de emoţie, de dragoste din partea dascălilor prezenţi.
Am văzut în sala de spectacol a Teatrului o mare familie, în care elevii sunt  cei care beneficiază de toată  atenţia şi dragostea celor care îi învaţă. Poate de aceea această şcoală băimăreană este atât de căutată, probabil de aceea sunt atât  de multe  rezultate foarte bune la olimpiade, concursuri şi examenele susţinute de elevii şcolii, probabil de aceea Şcoala „George Coşbuc” este în topul şcolilor maramureşene şi nu numai!

Într-una din scurtele pauze, am vorbit cu doamna Anamaria Nagy.
„Omagiem 50 de ani de la înfiin­ţarea Şcolii Gimnaziale Numărul14. La începuturi, a fost Şcoala cu clase de la I la a X-a. Iar la Teatrul Municipal organizăm sărbătoarea oma­gială, altfel decât serbarea şcolii. Este un spectacol aniversar în care noi, cei sărbătoriţi, să primim ca­douri. Pe lângă momentele artistice ale copiilor noştri, vor fi momente prezentate de partenerii noştri, ca­dourile pe care le primim cu drag”, a declarat directorul şcolii, Anamaria Nagy.

Dialogul cu managerul uneia dintre cele mai prestigioase şcoli din Maramureş s-a legat uşor. Doamna Nagy este dedicată activităţii pe care o conduce şi consideră că cei 50 de ani de existenţă reprezintă, în primul rând, dragoste pentru elevi, pentru şcoală, pentru educaţie.
„Cei 50 de ani înseamnă dragoste, dăruire. Pe lângă performanţă, logo-ul nostru este: «Tradiţie, modernitate, dragoste». La noi în şcoală, dacă  se vine se va vedea cum într-un loc se munceşte, în alt loc se alină un copil cu probleme şi peste tot se va vedea cum fiecare se dedică muncii. Suntem una dintre cele mai bune şcoli din judeţ! Suntem acolo sus datorită cadrelor didactice, datorită părin­ţilor, datorită copiilor. Avem acti­vităţi specifice unei şcoli, dar avem şi suflet. Suntem mândri că am demarat un proiect de suflet, prin care încercăm să ajutăm un băieţel de la noi din şcoală, cu foarte mari pro­bleme de sănătate. De asemenea, lansăm al treilea volum al Monografiei şcolii, o lucrare care are în total peste 700 de pagini. O monografie de care suntem mândri”, a mai spus directorul şcolii.
Doamna director a mulţumit şi Consiliului Judeţean care a susţinut financiar manifestările organizate de şcoală.

Am vorbit şi cu preşedintele  Aso­ciaţiei părinţilor, Adriana Mateas, o asociaţie care este foarte activă şi implicată în activităţile şcolii.
„Școala George Coșbuc este insti­tuţia care și-a menţinut identitatea ca şcoală a performanţei, în toţi cei cinci­zeci de ani de existență, care a știut să se redescopere și să se reinventeze, generație de generație, pentru a ține pasul cu o societate româ­nească într-o continuă schimbare. Cadrele didactice ale acestei școli au știut cum să mențină aprinsă flacăra educației de valoare vreme de jumă­tate de secol și, cu siguranță, etalonul performanței academice nu va fi modificat nici în următorul secol.
Am deosebita onoare să fiu preșe­dinta Asociației George Coșbuc Baia Mare, prima asociație de pă­rinți  din învăţământul preuniversitar din Ardeal, tocmai în anul în care aniversăm 50 de ani de la primul clinchet de clopoțel al şcolii noastre. În 2002, când a luat ființă Asociația George Coşbuc Baia Mare, aceasta a fost a treia asociație de părinți la nivel național. Toto­dată, din 2005, facem parte dintre asociațiile de părinți fondatoare ale Federației Naționale a Asocia­țiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar”, a spus Adriana Mateas.

Am vorbit şi cu unul dintre învă­ţătorii şcolii, Camelia Minghiraş, despre evenimentele de la Şcoala „George Coşbuc”.
„Este un eveniment important în viaţa şcolii, având în vedere că presti­giul ei se bazează pe oamenii care au construit şi au contribuit la  desăvârşirea acestei şcoli. Trebuie să ne înclinăm cu recunoştinţă în faţa celor care au construit, cu adevărat, şcoala. Spectacolul de la  Teatru a fost unul dintre momentele înscrise într-o paletă largă  de acţiuni dedicate acestei aniversări. Chiar acum vin de la o sesiune de referate. Au fost multe  manifestări, am încercat să venim cu idei diferite de ce se  face de obicei. Pentru copii, a fost o oportunitate benefică în a trăi şi a simţi şi genul acesta de activităţi”, a spus Camelia Minghiraş, învăţător clasa a III-a.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.