• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Noiembrie , 2015

Sara Mihali, o nouă stea pe cerul băimărean?

Baia Mare continuă să îşi mărească portofoliul cu artişti de valoare, de această dată fiind rândul tinerei Sara Mihali, elevă în clasa a 11-a la Liceul de Arte. Tânără, hotărâtă şi optimistă a participat în acest an la emisiunea Vocea României de la ProTV unde, pentru început, i-a convins pe Loredana şi Smiley să îşi întoarcă privirile asupra ei.

 

 

Toată această aventură a început pentru ea încă din clasa a şasea, când a şi intrat la Liceul de Arte, moment în care a spus că aceasta este calea pe care vrea să o urmeze: „îmi plăcea foarte mult să cânt, nu aveam studii, cântam după cum consideram eu că este mai bine şi la acea vreme nu îmi imaginam că eu defapt am talent. În primul an de studii de muzică mi-a fost greu până m-am acomodat şi am înţeles ce înseamnă de fapt. Au curs ani, timp în care am şi cântat la chitară, iar din clasa a noua m-am mutat la canto clasic.”

 

„Talentul şi pasiunea le-am moştenit”, este răspunsul modest şi nu se vede în acest moment făcând altceva, cu toate acestea fiind foarte realistă şi pregătită când vine vorba despre viitor: „adevărul este că în acest domeniu degeaba eşti bun, trebuie să ai şi noroc, de aceea un plan de rezervă trebuie să fie prezent, dar ascuns.” 

 

Artiştii care o inspiră sunt mulţi, şi unii au o mică amprentă asupra Sarei. „Artiştii care mă inspiră sunt mulţi, ca de exemplu Andra, care îmi place foarte mult, iar din stăinătate, Mariah Carey, Céline Dion şi Beyoncé, şi cel mai tare la voce consider că mă asemăn cu Whitney Houston. În muzica clasică este clar, rusoaica Anna Netrebko.”

 

Când vine vorba despre emisiunea Vocea României, această tânără talentată a privit totul ca pe o provocare, ştiind că nimic nu va fi uşor şi, pregătită din toate punctele de vedere, a luat fiecare probă ca pe un pas înainte, neavând un punct final în concurs. „Am ajuns să particip din pasiunea pentru cântat şi pentru emisiune, pe care o urmăresc de la primul sezon. Am fost printre ultimele concurente care au ajuns în faţa juriului.”

Ar fi preferat să meargă în echipa lui Brenciu, însă acesta nu mai face parte din emisiune, aşa că a ales-o pe Loredana. „Am spus de la început că doresc să intru în echipa Loredanei, are în Bucureşti un Atelier de Voce, ştiam că se va ocupa de concurenţii aleşi. Când s-au întors scaunele, au fost ultimele secunde ale piesei, când nu mai speram. Emoţiile sunt foarte mari şi cred că dacă nu aş fi avut experienţele anterioare, nu aş fi reuşit să le depăşesc. Una din cele mai plăcut amintiri este când l-am pupat pe Smiley, cu toate că am mers în echipa cealaltă.”

A trăit multe experienţe şi a învăţat foarte multe din ele, a ajuns să fie şi mai pasionată de muzică: „am învăţat că sunt o persoană foarte adaptabilă, când vine vorba de muzică, am ajuns să conştientizez că odată cu presiunea vine şi speranţa, încrederea şi efortul de a te autodepăşi.”

Când vine vorba de viitorul ei şi drumul pe care nu peste foarte mult timp îl va apuca, este predictibil, dar de înţeles, conservatorul, doar că încă nu este sigură unde anume doreşte să meargă, variantele fiind Bucureşti sau Cluj-Napoca. „Trag spre Bucureşti, consider că aş avea foarte multe oportunităţi şi la fel de multe obstacole, dar, la fel, consider că aş regreta dacă nu m-aş îndrepta în direcţia aceea”, a spus Sara Mihali.

 

 

„Am învăţat că sunt o persoană foarte adaptabilă, când vine vorba de muzică, am ajuns să conştientizez că odată cu presiunea vine şi speranţa, încrederea şi efortul de a te autodepăşi.”

Sara Mihali

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.