• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Martie , 2017

Săptămâna filmului documentar pentru copii

Mircea CRIȘAN

Scriitorul Nicoară Mihali reia seria evenimentelor dedicate tinerilor. Mai exact, pe par­cursul unei săptămâni, elevii din 20 de școli generale din Baia Mare vor viziona mai multe filme documentare educative.
„Perioada 13 – 17 martie este consi­derată săptămâna filmului documentar pentru copii, tocmai de aceea, în aceste zile vor intra în sala Teatrului de Păpuși din Baia Mare circa două mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani. Filmele sunt și în acest an de la Astra Film Junior, iar anul acesta voi aborda un subiect foarte bun pentru elevi: prietenia, tocmai pentru a vedea cum îşi aleg prietenii copiii din alte zone ale lumii și, în același timp, le voi prezenta dovezi cum își salvează alte popoare ale lumii muzica și dansul tradițional”, explică dr. Nicoară Mihali.

Vorbim de a VII-a ediție cu proiecții de film documentar, iar scriitorul băi­mărean spune că în fiecare an în proiectul lui au fost implicați în jur de 20 de mii de elevi din mai multe localități ale Maramureșului și chiar din județele învecinate.
„Un mare noroc în acest an este faptul că am primit sprijin de la Societatea Urbis, iar deplasarea elevilor de la școli la Teatrul de Păpuși se va face cu autobuzele. De asemenea, un sprijin deo­sebit am primit și din partea Inspec­toratului Școlar Mara­mureș, prin Ca­melia Bogdan, inspector general ad­junct, și inspectorul general Ana Mol­dovan, care și-au dat tot interesul să-i mobilizeze pe elevi în acest proiect educativ. Practic, în săptămâna filmului documentar pentru copii vor fi proiectate 20 de filme documentare, care le va arăta tinerilor din Baia Mare cum trăiesc cei de vârsta lor din America, din Japonia, din India, Peru, țările din Africa și America Latină, practic este o călătorie în jurul lumii”, explică dr. Nicoară Mihali.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.