• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Ianuarie , 2020

S-a semnat actul constitutiv al ADI Distribuție Gaz Maramureș

Un număr de 18 unități admi­nistrativ-teritoriale din Maramureș au semnat joi, 19 decembrie 2019, în Cabinetul Președintelui Consiliul Județean Maramureș, Gabriel Zetea, actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Maramureș. Scopul constituirii asociației, ca persoană juridică de drept privat cu statut de utilitate publică, îl reprezintă înființarea sistemului de distribuție de gaze naturale și dezvoltarea rețelei de transport gaze în aceste UAT-uri.
Asocierea a fost posibilă deoarece Consiliul Județean Maramureș a aprobat, prin HCJ nr. 156 din 13 iulie 2018, participarea județului Maramureș la constituirea ADI Distribuție Gaz Maramureș. Modalitatea de gestiune a serviciului se va realiza în baza unui contract de concesiune, atribuit în condițiile Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale.
ADI Distribuție Gaz Maramureș este constituită pe o durată nedeterminată, sursele de venit fiind formate din contribuția asociaților, dobânzi rezultate din plasarea sumelor disponibile, donații, sponsorizări sau legate. Obiectivele principale vizează contractarea de servicii pentru întocmirea unui studiu de feza­bilitate privind inițierea procesului de atribuire a concesiunii, asumarea unui rol de interfață pentru discuții cu autoritățile publice locale în scopul dezvoltării serviciilor asociației, identificarea și propunerea de acțiuni privind creșterea oportunităților de finanțare a investițiilor aferente Serviciului.
UAT-urile membre sunt: Săliștea de Sus, Tăuții Măgherăuș, Ariniș, Ardusat, Băița de Sub Codru, Boiu Mare, Bogdan Vodă, Cicârlău, Copalnic-Mănăștur, Desești, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Leordina, Oncești, Remeți, Remetea Chioarului, Sarasău, Suciu de Sus. Obiectivele asociației vor fi realizate, conform statutului, de un Consiliu director mandatat de asociați.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.