• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 19 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 August , 2013

România nonsensului giratoriu / Dragul meu copil în curs de educare …

Umanitatea a avut parte de destule perioade de isterii sociale generale. Momente din alea, când oameni din ce în ce mai mulţi încep să se comporte ciudat şi să judece anapoda (de fapt să nu judece). În mijlocul lor, te întrebi serios dacă nu cumva tu eşti cel dus cu capul.

 

E ca un bulgăre de zăpadă. Pe care îl tăvăleşti, îl tăvăleşti, îl tăvăleşti, până se face cât casa. Începe întâi cu o ştiricică. După aia, se trezesc „deştepţii” care să o comenteze şi să o mestece ca pe o Hubba-Bubba care la un moment dat nu mai are niciun gust. Ştiricica Hubba-Bubba devine isterie când începe s-o mestece „gloata”. Oameni cu patru clase, cu doişpe clase sau trei facultăţi, nu contează.

 

Isterie generală a fost, de exemplu, gripa aviară, când gospodinele îşi făceau cruce înainte să gătească ciulamaua.

Tot isterie generală a fost şi atunci când toţi vorbeau de sfârşitul lumii (unii şi-au luat cortul şi provizii în spate şi s-au dus pe nu-ştiu-care munte, unde credeau ei că apare „vortexul”). Alţii au debitat chiar şi o oră fixă la care începea apocalipsa, de parcă ar fi fost ceva emisiune de la care nu puteau lipsi.

 

Noua isterie generală se numeşte „mâncarea sănătoasă”. Numai când aud de asta, simt furnicături în stomac şi fiori pe şira spinării. De parcă străbunicii mei şi răs-străbunicii tăi, ăia care, scăpaţi din tranşee şi ajunşi acasă plini de păduchi şi foame, făceau calculul de carbohidraţi ai mămăligii. Ei, săracii, băteau aproape suta de ani, dar n-auziseră în veci de mâncarea asta sănătoasă de care se vorbeşte astăzi într-una.

 

Conform noilor teorii, supa de găină este foarte nesănătoasă, pentru că, vezi - Doamne, găina se „stresează” când fugi după ea prin curte şi-şi eliberează toxinele fix în supa ta de tăieţei. Şi asta e cea mai amuzantă. Slănina, aia pe care strămoşii o tăiau cu brişca în vârful dealului, la secerat, e un fel de „Hiroshima” a sănătăţii. Sucurile sunt şi ele foarte nesănătoase şi există mămici care dau copiilor lapte de soia, nu de vacă (şi ăsta din urmă, foarte nesănătos. Poate că şi vaca e stresată).

 

Cred că ştiricica Hubba-Bubba despre „alimentaţie sănătoasă” s-a inventat pentru toţi snobii care considerau că nu se respectă îndeajuns dacă nu se alimentează la fast-food. Dar nici nu mai contează prea mult.

Ideea e că trebuie să murim cu stomacul sănătos. Eu prefer, însă, un cap sănătos. Prin urmare, n-ai să găseşti niciodată în cană lapte de soia.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.