• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 6 Iunie , 2023

REABILITĂM ȘI LĂRGIM LA PATRU BENZI STRADA EUROPA, ACTUALA ȘOSEA DE CENTURĂ A MUNICIPIULUI BAIA MARE

 Aleșii județeni s-au întrunit într-o ședință ordinară, în cadrul căreia au votat o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea județului Maramureș.

Un proiect important adoptat este Acordul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Municipiul Baia Mare, prin care va fi realizat în integralitate (elaborare studiu de fezabilitate, proiectare și execuție) obiectivul de investiții „Drum de legătură la Drum expres Baia Mare - Satu Mare”.

Proiectul cuprinde reabilitarea și lărgirea la patru benzi a străzii Europa până în zona Italsofa, precum și construirea unui pasaj suprateran peste calea ferată. Astfel, va fi realizat un drum de descărcare a traficului de pe Drumul expres Baia Mare – Satu Mare.

Acest drum va avea legătură și cu centura metropolitană, va prelua traficul și de pe acest tronson de drum, pentru ca traficul rutier să fie cât mai fluidizat.

Studiul de Fezabilitate se va finaliza în luna iulie 2023. Ulterior, vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici, iar după obținerea avizelor în CTE CNAIR, va fi demarată procedura de licitație publică pentru proiectare și execuție. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Toate proiectele pe care le realizăm au legătură între ele, astfel încât să asigurăm o dezvoltare durabilă, sustenabilă, care să corespundă nevoilor comunității și cetățenilor”, a conchis Ionel Bogdan, președintele administrației județene, în cadrul ședinței.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.