• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 20 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Februarie , 2013

Razii la apartamentele sociale din Sighet

În urma sesizărilor primite dar și a restanțelor foarte mari înregistrate la plata chiriilor, primarul Ovidiu Nemeș a dispus verificarea tuturor locuințelor sociale din municipiul Sighetu Marmației. În acest sens, recent, echipe mixte, formate din polițiști locali, reprezentanți ai Poliției Naționale și ai Jandarmeriei, însoțiți de primarul Ovidiu Nemeș, au trecut la verificarea apartamentelor sociale din cartierul Alexandru Ivasiuc, respectiv blocurile 1, 3 și 5. S-au verificat astfel documentele de identitate ale persoanelor care se aflau în locuințe precum și contractele de închiriere.

"Este o evaluare pe care o facem la locuinţele care sunt în proprietatea Primăriei Sighet. Avem 1500 de locuinţe dintr-un total de 15000, ceea ce reprezintă un procent de 10%. Primim zilnic numeroase sesizări despre faptul că există cetăţeni fără forme legale în aceste locuinţe sociale, titularii de contract subînchiriind aceste locuinţe, în timp ce sunt înregistrate peste 1000 de alte solicitări care aşteaptă a fi rezolvate. Este vorba despre cazuri sociale aflate la limita disperării, la care trebuie găsită o soluţie. Astfel, am demarat o razie amplă la nivelul fiecărei locuinţe ce aparţine primăriei, acțiune care va fi finalizată în două luni de zile. Îi somăm astfel pe cei care locuiesc fără forme legale să elibereze aceste locuinţe ", a declarat primarul Ovidiu Nemeş.

 

În urma raziilor din această dimineață au fost depistate mai multe persoane care locuiau fără forme legale în locuințele sociale, au fost luate declarații și urmează a fi luate măsuri în acest sens. În urma acțiunilor de control care vor continua și în următoarea perioadă, se va reuși de asemenea monitorizarea și înregistrarea tuturor persoanelor cu datorii la plata chiriilor. Sunt înregistrate datorii mari la plata chiriilor, chiar dacă valoarea pe care chiriașii o au de achitat lunar administrației publice locale este una modică, de aproximativ 20- 30 de lei. În cadrul acțiunii din această dimineață au fost vizate 84 de locuințe, 40 din blocul 1, 24, din blocul 3 și 24, din blocul 5. În urma verificărilor și a discuțiilor cu vecinii s-a constatat că aproximativ 20 de titulari ai contractelor sunt plecați la muncă în străinătate, iar alți 20 nu au fost găsiţi la domiciliu. În acest caz, verificările vor fi repetate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.