• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 31 August , 2021

Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1-15 august 2021), Departamentul Comunicații Media-Online a lansat Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului”, ediția a doua.

 

 

Astfel, credincioșii din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, dar și cei din alte eparhii sau din diaspora au avut posibilitatea de a trimite online, pe adresa de e-mail sau pe WhatsApp, una sau mai multe fotografii reprezentând icoana Maicii Domnului care se află la loc de închinare, cinstire și prețuire în casa unde locuiesc sau la locul de muncă unde își desfășoară activitatea, fiind însoțite de numele și prenumele familiei, parohia din care fac parte și localitatea.

Pe adresele menționate mai sus, s-au primit peste 60 de icoane care exprimă chipul dumnezeiesc al Maicii Domnului sub diferite reprezentări: Platytera, Povățuitoarea sau Îndrumătoarea, Miluitoarea sau Milostiva (Eleousa), Dulcea Iubitoare (Glykophilousa), Rugătoarea (Oranta), a Patimii, Pantanassa (vindecătoare de cancer și boli), Izvorul Tămăduirii ș.a.

„Acum, în ajunul duminicii mi­gra­ților români, se cuvine să mulțumim tuturor persoanelor care au trimis prin intermediul serviciilor online toate aceste icoane deosebite ce o reprezintă pe Maica Domnului; prin urmare, ei sunt parte integrantă a acestui proiect eparhial. De asemenea, am observat cu o bucurie duhovnicească faptul că Maica Domnului ocupă un rol foarte important în viața credincioșilor, a familiei, fie că este așezată acasă, spre închinare, cinstire și prețuire, fie că este la locul de muncă, într-un loc special amenajat, lângă o floare sau ștergar”, a precizat Arhid. Adrian Dobreanu, inițiatorul acestui proiect.

 

   

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.