• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 16 August , 2023

Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului”

Pr. Adrian Dobreanu
Responsabil Departament Comunicații
Media-Online
Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

 

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, Departamentul Comunicații Media-Online din cadrul Sectorului Cultural și Comunicații Media al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului lansează Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului”.

Aflat la a patra ediție consecutivă, acest proiect duhovnicesc se des­fășoară în contextul sfântului și slăvitului praznic al Adormirii Maicii Domnului, al cărui post constituie un prilej de pregătire sufletească și rugăciune fierbinte către Fecioara Maria și Maica Dom­nului nostru Iisus Hristos.


Este cunoscut faptul că poporul român are o evlavie deosebită la Maica Preacurată, fiind grabnic ajutătoare și solitoare, pentru că „mult poate rugăciunea Maicii spre îmblânzirea Stăpânului” fiind „folositoarea celor neputincioși şi ocrotirea celor necăjiţi”.

Astfel, în perioada 01 - 14 august 2023, credincioșii din țară sau din străinătate vor avea posibilitatea de a trimite online, pe adresa de e-mail (sectormediaonline@yahoo. com) sau pe WhatsApp (0748-042169), una sau mai multe fotografii cu icoana Maicii Domnului care se află la loc de închinare și cinstire în casele fiecăruia.
Fotografia trebuie să fie însoțită de următoarele date: numele și pre­nu­mele persoanei (sau a familiei), parohia aparținătoare, localitatea și numărul de telefon.
Cele mai frumoase fotografii vor fi postate într-un album personalizat pe paginile oficiale de Facebook, Instagram și Twitter ale Episcopiei Ortodoxe Române a Maramu­reșului și Sătmarului, precum și într-o ediție viitoare a revistei noastre eparhiale.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.