• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Noiembrie , 2022

Proiectul „Dubla 1” la Liceul Tehnologic „Transilvania” Baia Mare

 La Liceul Tehnologic „Transilvania” Baia Mare, s-a desfășurat, în săptămâna 7-11 noiembrie 2022, Proiectul „Dubla 1”,  propus și implementat de către Asociația Rotaract Club Baia Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș.   

Proiectul „Dubla 1” a început din dorința de a aduce specialiști din diverse domenii mai aproape de elevii de liceu, pentru a le oferi o altă pers­pectivă asupra lucrurilor importante cu care ne confruntăm toți de-a lungul vieții.

Liceele participante în cadrul proiectului au fost: Liceul Tehnologic „Transilvania” Baia Mare, Liceul Sportiv Baia Mare, Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu” și Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini, unde am desfășurat seminarii pe trei domenii: Educație Ecologică (clasele a IX-a), Edu­cație Sexuală (clasele a X-XI-a) și Educație Politică (clasele a XII-a).
Ideea proiectului, de a avea discuții non-formale, focusate strict pe interesul și curiozitățile adolescenților, s-a mulat foarte bine pe nevoile pe care le-am identificat noi în rândul liceenilor.

Spre bucuria organizatorilor, elevii au avut curajul să fie curioși, dar și vulnerabili, să-și facă vocea auzită și să se implice proactiv în discuții. Mai mult decât atât, s-au arătat dornici de a participa și la alte evenimente similare acestuia, unde sunt puși față în față cu persoane capabile să le ofere răspunsuri la întrebările care îi macină și pe care nu știu cui să le adreseze sau nu li se oferă oportunitatea de a le adresa.

Pe această cale, au fost transmise mulțumiri facilitatorilor - Zaharia Bogdan, Corina Roman, Radu Ungureanu, Ionela Boldan și Daniela Patricia, care au răspuns afirmativ invitației de a susține seminarii pe cele trei teme de discuții din cadrul proiectului „Dubla 1”, desfășurat pe parcursul a două săptămâni. Succesul acestui proiect se datorează pasiunii facilitatorilor pentru ceea ce fac și dorinței de a le oferi elevilor răspunsuri pertinente, verificate și valoroase pe tot parcursul vieții.

„Mulțumim Consiliului Județean Maramureș care ne-a susținut și ne-a fost alături încă de la primul pas, precum și cadrelor didactice din fiecare instituție al cărei prag l-am trecut. În cadrul proiectului, profesorii și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a au participat la seminarii pe temele: educație sexuală, educație ecologică și educație sociopolitică. Seminariile au fost susținute prin participarea activă a specialiștilor în cele trei domenii abordate. Coordonatorii acestui proiect sunt: director Todoruț Victor și profesor Dumi­trașcu Doina, având ca partener: Asociația Rotaract Club Baia Mare, reprezentată prin președinte, domnul Cristian Andrei Sabău, și domnul Codrin Pârcălab”, au spus organizatorii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.