• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 30 Noiembrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Septembrie , 2019

Prin Maramureş, cu tineri europeni

În perioada 29 august - 29 septembrie, The Road Trip Project a trimis 8 tineri într-o aventură de o lună, în care au descoperit 17 țări și peste 30 de regiuni din Europa. Tinerii au fost împărțiți în două echipe de câte 4 persoane, iar misiunea lor a fost ca, la fiecare oprire, să exploreze locuri necunoscute, să întâlnească oameni noi și să descopere inițiative locale, susținute de UE. Proiectul Road Trip Project este o inițiativă a Departamentului de Politici Regionale și Urbane în cadrul UE. Scopul acestui proiect este de a promova acțiunile UE în regiuni, pentru tinerii europeni (cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani). În 2019, Proiectul Road Trip i-a plimbat pe tinerii aventurieri pe două rute simultane, care traversează Europa de la o insulă la alta. Astfel, tinerii au ocazia de a descoperi și explora țările mulțumită cărora Europa este un loc excepțional. Pentru câteva zile, tinerii europeni au vizitat Maramureşul.

 


Echipa Travelbugs, care îl include pe Rareș, fotograful român din Vaslui, călă­torește în prezent din nor­dul către sudul Spaniei. Rareș este însoțit de Dayana, Vanessa și Elliot. Echipa și-a început călătoria în Finlanda, pe 29 august.

Echipa Calma, formată din Panos, un cipriot de 23 de ani, cu rădăcini românești, Olga, Wijnand și Selina, și-a început călătoria în Irlanda, pe 29 august, și a sosit în România pe 20 septembrie.
Aventura lor în România a început pe 20 septembrie. Aventurierii au descoperit regiunea pitorească a Țării Maramureșului, situată în nordul țării. Aceștia au vizitat Planeta­riul din Baia Mare, alături de un pro­fesor de astronomie și un grup de elevi de liceu care au participat la Olimpiada Națională de Astro­no­mie. Apoi, au făcut o excursie în Ocna Șugatag și au observat stelele într-unul dintre cele mai bune puncte de observație din regiune.
Pe 22 septembrie, aventurierii s-au bucurat de o experiență istorică: au făcut o plimbare cu Mocănița. Începând din secolul al XIX-lea, re­giunea carpatică la granița între Ivano-Frankivsk și Maramureș este furnizor de lemn cu tradiție, cu o rețea de căi ferate cu ecartament îngust. Pornind de la inițiativa UE de a explora patrimoniul de căi ferate pentru activități turistice, căile ferate cu ecartament îngust au devenit un obiectiv turistic important în pito­reasca zonă de graniță a Văii Vase­rului din România și de-a lungul râului Mizunka în Ucraina.

În 23 septembrie, în urma unei vizite în Parcul Natural Apuseni, în cadrul unui proiect inițiat de World Wide Found, aventurierii au avut ocazia să observe cum se desfășoară un pro­iect de conservare a faunei. În des­coperirea pădurilor din România li s-a alăturat YouTuber-ul bucure­ș­­tean Marian Ionescu aka Mariciu. Acesta a fost atât ghid local pentru participanții la Road Trip Project, cât și reporter pentru publicul ro­mân. Fiecare membru al echipei are o pasiune deosebită pentru producții video, copywriting, fotografie sau prezentare. Cei 8 tineri au fost selec­tați dintre sute de solicitanți, într-o competiție lansată la nivel european, în iunie 2019.

Echipa Calma este formată din Panos, un prezentator de 23 de ani din Cipru, cu origini românești, Olga, copywriter din Polonia, în vârstă de 19 ani, Wijnand, realizator video din Olanda, în vârstă de 26 de ani, și Selina, o fotografă din Germania, în vârstă de 22 de ani.
După cele trei zile petrecute în România, echipa va călători în Bulgaria, având ca destinație capitala acestei țări, Sofia. The Road Trip Project se încheie în Cipru, la final de septembrie.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.