• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 30 Noiembrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Iulie , 2022

Primul proiect strategic al județului Maramureș intră în execuție

Aleșii județeni s-au întrunit ieri în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, în cadrul căreia au votat peste 30 de proiecte importante pentru județ.

În deschiderea ședinței, pre­ședintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a vorbit despre proiectul,,Pod peste Tisa în zona Te­plița Sighetu Marmației. „În aceste zile a fost finalizată procedura pentru atribuirea contractului pentru proiectarea și execuția proiectului, astfel că în următoarele două săptămâni va fi semnat contractul cu Asocierea TEHNODOMUS S.R.L. - COSTIN ȘI VLAD BIROU DE PROIECTARE S.R.L.

Contractul de proiectare cu exe­cuție este în valoare de 116.175.280,94 lei fără TVA, valoarea totală a proiectului este de 168,7 milioane de lei, durata de implementare prevăzută este de 24 de luni, iar finanțarea va fi realizată prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM.

,,În această săptămână avem un moment istoric pentru județul Ma­ramureș, care a fost dezbătut de-a lungul timpului însă nu a fost realizat, și anume realizarea proiectului ,,Podul peste Tisa”. În aproximativ două săptămâni vom semna contractul de proiectare cu execuție, iar din această toamnă vom da startul lucrărilor de realizare a acestui proiect strategic pentru Maramureș și România.

Este un succes extraordinar pentru faptul că începem acest proiect mult așteptat și care ne crează premizele deschiderii unui culoar pan-european. De asemenea, mă bucur că avem susținere atât de la Bruxelles, cât și de la Guvernul României pentru derularea acestui proiect transfrontalier”, a declarat Ionel Bogdan.

De asemenea, tot legat de dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere a județului, în ședința de ieri au fost adoptate proiectele privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru două din cele cinci loturi de drumuri județene reabilitate prin proiectul Mara-Nord, respectiv DJ 109F Rogoz - Cavnic și DJ 186 Vadu Izei - Bârsana.
Pachetul de drumuri județene modernizate prin proiectul Mara-Nord va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional. De asemenea, în luna iulie 2022 va fi demarată procedura de licitație pentru proiectare cu execuție pentru toate loturile de drumuri județene, astfel încât, începând cu anul 2023 să se poată da startul lucrărilor de execuție.

Tot în Mara-Nord vor fi introduse și proiectele de realizare a variantelor ocolitoare a orașului Șomcuta Mare și a comunei Copalnic Mănăștur. Aceste două tronsoane reprezintă drumuri noi realizate, importante pentru creșterea siguranței cetățenilor și pentru decongestionarea traficului rutier din aceste zone.

În ceea ce privește drumurile comunale din județul Maramureș, Consiliul Județean a aprobat în ședința de ieri acordarea a 4 milioane de lei pentru 55 de Unități Administrativ Teritoriale care au în administrare drumuri comunale.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.