• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 01 Decembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 August , 2020

Președintele Consiliului Județean a semnat contractul de achiziție a unui sistem informatic de monitorizare a transportului public județean

Marți, 11 august 2020, în Cabinetul Președintelui Consiliului Județean, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a semnat, cu reprezentanții „FIDA SOLUTION”, contractul privind achiziția unui sistem informatic de monitorizare a transportului public județean.

 

 

Obiectul contractului este de a achiziționa servicii privind realizarea sistemului de monitorizare a transportului public județean în cadrul proiectului Overcoming barriers: improving the mobility of residents of the border region of Transcarpathia (Ukraine), Mara­mureş (România) and Szabolcs-Szatmar-Bereg (Hungary), cod HUSKROUA/1702/7.1/0076, în vederea implementării cu succes a proiectului din punct de vedere al parametrilor timp, cost, calitate și siguranță.
Proiectul urmărește îmbunătă­ţirea accesului între regiuni prin dezvoltarea unor reţele de transport durabile şi prietenoase cu mediul care să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii de transport în regiunile de graniţă Trans­car­pathia (Ucraina), Judeţul Mara­mureş (România) şi Sza­bolcs - Szatmar-Bereg (Ungaria). Consi­liul Jude­țean Maramureș va achi­ziționa și servicii pentru ela­borarea docu­mentaţiei tehnice pentru mo­dernizarea staţiilor pu­blice de așteptare aferente transportului public de pasageri și va implementa un proiect pilot de patru staţii mo­derne pentru a testa şi pune în va­loare ultimele tehno­logii dis­po­­nibile de monitorizare a flotei şi informare a pasagerilor. Valoarea to­tală a proiectului este de 1.480.344,27 euro din care contri­buția UE este 807.000,00 lei, iar bugetul aferent județului Mara­mureș este de 350.879 euro. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.
Scopul contractului îl constituie implementarea și configurarea sistemului informatic, instruirea utilizatorilor, livrarea, instalarea și configurarea echipamentelor fi­zice: echipamente GPS, senzori de monitorizare a aerului. Sistemul informatic se dorește a fi accesibil, eficient, inovativ, sigur și scalabil.
Județul Maramureș va semna protocoale cu operatorii de transport, prin care aceștia vor pune la dispoziția firmei câștigătoare 50 de autovehicule pe care vor fi instalate și configurate următoarele echi-pamente de monitorizare: GPS Tracker, adaptor CAN, senzor de monitorizare a calității al aerului, interior și exterior autovehicul, senzor de monitorizare tempera­tură și umiditate interioară, senzor test alcool, dar și modulul SafeDrive.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.