• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Noiembrie , 2016

Premiile de excelenţă ale Gazetei

14 ani de rafinament şi atitudine, 710 numere, mii de articole, zeci de proiecte inedite, toate reprezentând piesele unui „puzzle” prin care încercăm să creionăm  un altfel de Maramureş. Maramureşul, aşa cum îl vedem noi, este un loc special, cu oameni extraordinari, care dau valoare şi viaţă acestui colţ de ţară. De ziua noastră, an de an, îi premiem pe ei, oamenii deosebiţi care fac, zi de zi, prin munca şi dăruirea lor, ca acest colţ de ţară să fie special. La 14 ani de existenţă a GAZETEI, oferim 9 premii de excelenţă pentru zece oameni deosebiţi care s-au remarcat în domeniile lor de activitate. 

 

 De 14 ani, sărbătoarea GAZETEI este o sărbătoare a excelenţei, valorilor autentice şi recunoştinţei. Credem în Dumnezeu, Ţară, Onoare şi oameni deosebiţi. Este stindardul unei lupte pentru normalitate pe care o ducem de 14 ani, promovând altfel de oameni, altfel de valori, un altfel de Maramureş. Credem că acest colţ de ţară a devenit un reper, o carte de vizită a României, datorită unor oameni deosebiţi, care, de-a lungul vremii, s-au încăpăţânat să creadă, să dorească şi să facă mai mult pentru maramureşeni şi pentru Maramureş. Ei sunt adevărata zestre a acestui judeţ şi din păcate, îi cunoaştem, îi apreciem şi îi promovăm prea puţin. De aceea, de peste un deceniu, GAZETA de Maramureş le oferă, de ziua ei, premii de excelenţă. Şi în acest an am ales 9 domenii, 9 oameni deosebiţi care primesc premiul de excelenţă al GAZETEI.

 

 

Administraţie

Dorin Vasile Paşca, primarul oraşului Baia Sprie şi Mitru Leşe, primarul oraşului Târgu Lăpuş

 

Premiul de excelenţă în Administraţie are în acest an doi câştigători. Doi primari care reprezintă un exemplu de viziune, continuitate şi perseverenţă: Dorin Vasile Paşca, primarul oraşului Baia Sprie şi Mitru Leşe, primarul oraşului Târgu Lăpuş. Amândoi au avut curajul să-şi traseze obiective îndrăzneţe şi tărie să le îndeplinească, amândoi au devenit un exemplu în materie de proiecte europene, amândoi cred în comunitatea lor şi luptă pentru ea.

 

 

POLITICĂ

Ionel Bogdan, preşedintele organizaţiei PNL Baia Mare

 

Premiul de excelenţă pentru Politică îi revine în acest an lui Ionel Bogdan, liderul liberal care a adus un aer de prospeţime în politica liberală băimăreană. A intrat în politică de la 18 ani, în organizaţia de tineret a PNL, şi a devenit în scurt timp unul din liderii organizaţiei. Ionel Bogdan s-a dovedit a fi şi un bun manager şi om de afaceri. În acest an a devenit preşedintele organizaţiei PNL Baia Mare şi vicepreşedinte la nivel naţional.

 

 

ECONOMIE

Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe

 

Premiul de excelenţă pentru Economie a fost atribuit companiei UAC Europe, nu numai datorită dezvoltării continue şi rapide din ultimii ani, care fac din UACE un investitor strategic în zonă, ci şi modului în care compania a înţeles conceptul de „business”, contribuind nu doar la dezvoltarea investiţiei din Dumbrăviţa, ci la dezvoltarea comunităţii locale, a zonei şi judeţului. UAC Europe respectă aceleaşi valori ca şi maramureşeanul autentic: respectul pentru cuvântul dat şi pentru oameni, seriozitatea şi omenia. De aceea, compania nu a devenit doar liderul unui domeniu elitist, cum este industria aeronautică, ci şi un exemplu de implicare în comunitatea locală, un exemplu de respect, promovare şi apreciere a oamenilor valoroşi, indiferent dacă este vorba despre clienţi, angajaţi sau localnici.

Iar Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe, este deja un om al locului, un om care crede în oameni şi valori autentice, le promovează şi se implică constant în comunitatea locală.

 

 

BRAND LOCAL

Ferma Zootehnică

 

Premiul de excelenţă pentru brand local îi revine Fermei Zootehnice. Un nume care a devenit sinonim cu calitatea, un brand devenit cunoscut nu doar în Maramureş, ci în întreaga ţară. O poveste de succes în care se îmbină reţetele tradiţionale, aparatura modernă şi dăruirea specifică maramureşenilor.

Ferma Zootehnică a devenit mai mult decât un nume căutat de clienţi pentru produse de calitate şi preţuri accesibile, a devenit un „ambasador” care aduce prestigiu pentru Maramureş.

 

 

CULTURĂ

Nicolae Suciu

 

Premiul de excelenţă pentru Cultură îi revine profesorului şi pictorului Nicolae Suciu. Unul dintre cei mai reprezentativi pictori maramureşeni, Nicolae Suciu a împlinit vârsta de 60 de ani, o vârstă la care maturitatea artistică a ajuns la limite maxime. Profesor universitar la Centrul Universitar Nord, pictorul Nicolae Suciu este autor de cărţi şi articole apărute în reviste de specialitate. Recent a vernisat o expoziţie personală care a adus în atenţia celor care îi apreciază tablourile, lucrări de la începutul carierei şi din ultimii ani. Tablourile lui Suciu respiră culoare, peisajele lui sunt luminoase şi calde, portretele sunt imagini perfecte ale celor care au fost pictaţi, iar picturile realizate în Baia Mare, sau în alte locuri, cu case, uşi sau poduri, sunt atât de reale că îţi vine să păşeşti acolo pentru a te bucura de tot şi de toate.

 

 

SOCIAL – SĂNĂTATE

Sorina Pintea, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare

 

Pentru categoria Social-Sănătate, premiul de excelenţă îi revine Sorinei Pintea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. În urma evaluării din toamna anului trecut, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a primit felicitări din partea Ministerului Sănătăţii datorită performanţei extraordinare obţinute: îndeplinirea indicatorilor în procent de peste 99%, fapt care situează Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare pe primul loc la nivel naţional.

A fost un prim pas pentru intrarea unităţii medicale în rândul elitei spitalelor din România.

Recunoaşterile şi aprecierile au continuat, la fel şi investiţiile şi perspectivele. Un proiect major de infrastructură aflat în derulare presupune construirea unui „buncăr” de radioterapie, printr-un program al Băncii Mondiale, în care mai sunt cuprinse trei spitale de elită: Institutul oncologic Bucureşti, Institutul oncologic Cluj şi Spitalul Elias. Mai mult, după vizita efectuată de directorul Băncii Mondiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare şi după discuţiile purtate cu reprezentanţii conducerii, unitatea medicală a fost prinsă, în afară de programul de radioterapie, şi pe programul de Terapie Intensivă şi Urgenţe. Recent, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare a mai obţinut o recunoaştere pe plan mondial, clasându-se în Webometrics Ranking of World’s Hospitals pe locul III la nivel naţional, după două cl6inici private, adică pe locul I între spitalele publice. Este încă o dovadă că Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” este un exemplu de profesionalism şi excelenţă în domeniul medical.

 

 

OMUL ANULUI 2016

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş

 

Premiul de excelenţă „Omul Anului 2016” îi revine lui Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, pentru modul în care a înţeles să lupte pentru proiectele şi priorităţile judeţului. Încă de la instalarea în funcţie, Zetea şi-a dorit să fie un preşedinte corect, prezent în teren, deschis oamenilor, preocupat de problemele judeţului şi neobosit în rezolvarea lor. Datorită susţinerii sale constante, modernizarea Aeroportului Baia Mare devine încet dar sigur un vis împlinit, iar proiectele majore ale judeţului, şi în special „Managementul Integrat al deşeurilor” şi proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere, sunt în linie dreaptă. Mai mult, Zetea încearcă să promoveze Maramureşul şi maramureşenii autentici, să-şi dorească mai mult pentru judeţul nostru şi să-l reaşeze acolo unde îi este locul.

 

 

MARELE PREMIU AL GAZETEI „O viaţă pentru România”

Marcel Petrişor

 

Marele premiu al GAZETEI - „O viaţă pentru România” îi revine fostului deţinut politic şi scriitorului Marcel Petrişor, reprezentantul unei generaţii care şi-a sacrificat libertatea, tinereţea, sănătatea şi viaţa pentru Dumnezeu, Ţară şi Libertate.

Există oameni aleşi, cărora Dumnezeu le-a hărăzit misiunea de a fi eroi şi alţii, la fel de aleşi, cărora li s-a încredinţat misiunea de a fi cronicarii unei istorii excepţionale. Marcel Petrişor a primit ambele misiuni: a trăit profund istoria cumplită a comunismului şi duce onoarea şi povara mărturisirii ei. Povestea vieţii lui e demnă de un roman sau de un manual de istorie, deopotrivă.

Modest însă, Marcel Petrişor, a scris mai mereu despre alţii, oamenii excepţionali lângă care l-a dus viaţa: Petre Ţuţea, Costache Oprişan, Gheorghe Calciu, Alecu Ghika etc. O lume apusă de „domni, robi şi tovarăşi” din care răsună, ca un îndemn, o poezie scrisă pe patul de moarte: „Prin fier, prin foc, prin apă, dar numai înainte, / Căci drumurile-n spirit nu suferă întoarceri”.

Un model de viaţă, un român adevărat, o viaţă cu adevărat dăruită României.

 

 

PROMOVAREA PORTULUI POPULAR ŞI AL TRADIŢIILOR MARAMUREŞENE

 Ansamblul Naţional „Transilvania”

 

Premiul de excelenţă pentru Promovarea Portului Popular şi al Tradiţiilor maramureşene a fost acordat Ansamblului Naţional „Transilvania”. Este unul dintre cele mai iubite ansambluri maramureşene şi unul dintre cele mai renumite din România şi din această parte a Europei. Este un brand românesc, recunoscut naţional şi internaţional. În acest an, au avut loc mai multe spectacole importante şi au participat la mai multe festivaluri cu rezultate meritorii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.