• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 2 Noiembrie , 2019

Premierul Viorica Dăncilă, vizită în Maramureș

Premierul interimar Viorica Dăncilă a efectuat recent o vizită în județul Maramureș, fiind însoțită de secretarul general al PSD, Mihai Fifor, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea, ministrul Agriculturii Petre Daea, secretarul executiv al PSD Maramureș Dragoș Titea, senatorul PSD Liviu Pop și deputatul PSD Gheorghe Șimon.

 

 

Primul punct de oprire în pro­gram a fost orașul Bor­șa, primar Sorin Ion Timiș, unde actualul premier-interimar al României a vizitat patru obiective economice. Lista acestora a fost deschisă de amplasamentul șantierului pentru construcția tele­gondolei și a pârtiei de schi, o investiție în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, proiect finanțat prin Masterplanul de Tu­rism al României de către Guver­narea PSD.
După Borșa, următorul punct de popas a fost în orașul Vișeu de Sus, unde delegația a fost primită de către primarul Vasile Coman și vișeuani, în incinta Casei de Cultură. În des­chidere au luat cuvântul deputatul PSD Gheorghe Șimon și senatorul PSD Liviu Marian Pop.
La adresa administrației locale din Vișeu de Sus, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea, a avut doar cuvinte de laudă.
„În anul 2016 am avut o înțelegere cu primarii din teritoriu, respectiv că vom face tot ceea ce este necesar pentru a finaliza proiectele într-un mandat și să nu le mai lăsăm moș­te­nire de la unii la alții. Încercăm, la începutul mandatului, să facem studiile de fezabilitate necesare, planurile de achiziții și strategiile corespunzătoare, astfel încât la finalul mandatului să putem circula pe drumuri mai bune, să avem școli reabilitate, canalizări finalizate. Prin astfel de rezultate se observă dărnicia, știința și priceperea unui primar, iar un astfel de exemplu, un om care a venit din domeniul privat pentru a ajuta administrația este Vasile Coman, primar al orașului Vișeu de Sus”, a subliniat preșe­dintele Gabriel Zetea.

Primarul Vasile Coman a arătat că, deși s-a lovit de multe provocări în anii de mandat, eforturile depuse în fruntea orașului, alături de susți­ne­rea primită din partea Guvernului încep să dea roade. „Nu este ușor de gestionat un oraș de mărimea Vișeului, care se întinde pe mai bine de 440 de km pătrați, dar lucrurile merg înspre bine. Față de orașul pe care l-am preluat în anul 2012, cu ajutorul vișeuanilor și cu sprijinul administrației centrale, am reușit să implementăm proiecte cu impact, în așa fel încât fiecare ban public cheltuit să aducă beneficii pentru cât mai mulți locuitori. Mulțumesc guvernului PSD pentru sprijinul acordat, pentru investițiile realizate și cele în curs, dar și pentru ceea ce am reușit să facem în acești ani de mandat. Am încredere că și în continuare vom merge pe un trend pozitiv, atât timp cât vom avea o conducere coerentă, benefică pentru România”, a declarat Vasile Coman, primar al orașului Vișeu de Sus.

A treia vizită a avut loc la Sighetu Marmației, unde delegația s-a întâlnit cu cetățeni din Maramureșul Voievodal. Primele cuvinte au fost adresate celor prezenți de preșe­dintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea, care a subli­niat că în Sighetu Marmației, adevărata capitală a Maramureșului Voievodal, au venit pentru a se întâlni cu premierul cei mai importanți oameni din administrația locală.
„În județul nostru au lipsit prea mult timp investițiile, însă în ultimii ani, împreună, am reușit să finalizăm proiecte serioase și să implementăm alte proiecte de care județul are atât de mare nevoie. Faptul că am reușit să convingem ministerele de la București să trimită bani în Mara­mureș a fost una dintre realizările majore ale ultimilor ani. Și vorbim de investiții extrem de mari, respectiv reabilitarea drumurilor județene pe Valea Izei și Valea Ruscovei, reabilitarea DN 18B, continuarea construcției magistralei de gaz de la Sighetu Marmației la Borșa, dar și alte proiecte extrem de importante. Și acestora se adaugă lucrări de canalizare, apă, reabilitări de gră­dinițe și școli, dar și foarte multe alte proiecte finanțate pe PNLD 1 și 2”, a declarat Gabriel Zetea.

Petre Daea a arătat că a citit programul pentru agricultură al liberalilor și se declară „complet depășit” de ceea ce prevede acest program. „Am citit cele zece puncte ale programului lor și am observat că abando­nează complet programul din agri­cultură al României. Cum putem opri o asemenea aventură econo­mică fără precedent? Sistemul de irigații pentru liberali nu există, chiar dacă România a fost teatrul de încercare al fenomenelor extreme anul trecut. Și exemplele negative pot continua”, susține Petre Daea.

Și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a adresat publicului prezent, ară­tându-se indignată de faptul că programul de guvernare al liberalilor se referă la comasarea spitalelor. „Nu spun că ar trebui să discute cu au­toritățile locale, vorbesc doar despre comasare. Însă eu am experiența de a fi ministru în Guvernul Vioricăi Dăncilă și pot spune că orice pro­punere i-am făcut în Sănătate, mereu a spus DA”, a transmis ministrul Sorina Pintea.

Ultima întâlnire cu maramureșenii din Baia Mare, Țara Codrului, Țara Lăpușului și Țara Chioarului a avut loc la sala ATP Teach Center din Baia Mare.
„Noi, pesediștii, știm să facem ad­ministrație și am demonstrat asta”, a început discursul său Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș, care a amintit de cei 200 de km de drum județean care au intrat sau vor intra în reabilitare în cel mai scurt timp, față de cei 56 de km de drum reabilitați în decursul a 26 de ani de guvernările trecute. Și a ținut să sublinieze faptul că toate aceste realizări și investiții au fost făcute cu sprijinul Guvernului PSD, iar foarte multe proiecte au fost semnate și demarate în mandatul prim-ministrului Viorica Dăncilă.
Mesaje au avut apoi, pentru toți cei prezenți, parlamentarii Călin Matei, Gheorghe Șimon și Liviu Marian Pop, dar și secretarul de stat în Mi­nisterul Transporturilor, Dragoș Titea. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost întâmpinată cu ropote de aplauze când a spus că, deși a fost alături de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, în întreaga țară, cele mai mari emoții le are acasă, în Maramureș. La cuvânt s-a înscris și ministrul Agriculturii, Petre Daea, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, dar și primarul din Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean, și primarul comunei Săcălă­șeni, Emilian Pop. Ultimul discurs a aparținut prim-ministrului interimar, Viorica Dăncilă.

„În această seară vreau să vorbim de la suflet la suflet și de la român la român. Am văzut cât suflet au pus colegii mei, Gabriel Zetea, colegii parlamentari, colegii din Guvern când au vorbit de proiectele reali­zate, despre acest județ și despre români, cu câtă mândrie vorbesc des­pre locuitorii din Maramureș. Vreau să vă spun că și la nivel de Guvern a fost la fel: am pus suflet în fiecare proiect, am pus suflet și atunci când ne-am gândit la pensio­narii din România, și atunci când ne-am gândit la profesori sau la medici, când am mărit salariile, când am alocat fonduri guvernamentale pentru investiții, când am susținut PNDL 1 și 2, când am alocat subvențiile la timp, când s-au realizat investiții în România și când românii au început să se întoarcă acasă”, a subliniat prim-ministrul interimar Viorica Dăncilă.
Ea a amintit și de vizitele efectuate în Borșa la câteva investiții ale unor români care au fost plecați din țară și s-au întors acasă, subliniind faptul că dialogul cu oamenii, cu primarii, este foarte important pentru a lua măsurile pe care le așteaptă românii. „Mi-a fost foarte ușor, pentru că de fiecare dată am vrut să fim în mij­locul oamenilor, să fim alături de ei atunci când le este greu, să răspun­dem cu măsuri bune pentru cei care așteaptă solidaritatea noastră, să încercăm să facem cât mai multe lucruri bune. Am fost și încă sunt premierul tuturor românilor, și al celor care m-au jignit, și al celor care
m-au apreciat, și al celor care ne-au votat, și al celor care nu ne-au votat, și al celor care ne-au criticat, și al celor care ne-au lăudat, pentru că noi nu ne-am permis să împărțim România în două, în România noastră și România lor. România este a tuturor românilor și în ea trebuie să se regăsească fiecare român”, a subliniat Viorica Dăncilă.
„Văd în programul de guvernare că vor să scadă salariile bugetarilor pen­tru a ajunge la salariile din me­diul privat. Nu văd că vor păstra voucherele de vacanță atât de utile pentru cei din turism, nu văd că vor să îi sprijine în continuare pe primari pentru a-și continua programele de dezvoltare locală, nu văd că vor să sprijine educația sau sănătatea. Dimpotrivă, vor să comaseze spitalele. Văd că se laudă cu rezultatele președinției rotative a Consiliului UE realizate de Guvernul nostru și de reprezentanța României la
Bruxelles. Acest lucru ne doare, nu că au dărâmat Guvernul, ci că creează aceeași incertitudine, aceeași tristețe pentru părinții și bunicii noștri. Vor să demoleze tot ceea ce noi, îm­preună, am construit. În 30 de ani, au făcut multe experimente: noi am construit, ei au demolat, iar am construit, iar au venit și au demolat. Trebuie să credem în viitorul acestei țări, în puterea noastră”, a subliniat Viorica Dăncilă.

La final s-a adresat maramureșenilor onești, harnici, cu frica lui Dumnezeu, dedicați, care își iubesc comunitatea și care sunt respectați și în interiorul granițelor țării, și în afara lor. „Știu că aici, în Maramureș, veți lupta pentru acest județ și pentru această țară, iar eu vă promit un lucru: că am puterea de a merge până la capăt. Să nu vă îndoiți de acest lucru. Voi continua să cred în oameni, voi fi ca o mamă pentru toți locuitorii acestei țări, voi avea grijă de părinții noștri, de femei, care știu că administrează de fiecare dată treburile într-o familie, voi respecta puterea bărbaților care vor să aibă condiții cât mai bune pentru familia lor. Voi lupta pentru fiecare copil din această țară și în același timp voi face tot ce este posibil să ni se întoarcă copiii acasă”, a încheiat, în aplauzele auditoriului, Viorica Dăn­cilă, prim-ministru interimar.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.