• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 18 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Mai , 2016

Prefecţii judeţelor Maramureş şi Satu Mare, în vizită la UAC Europe din Dumbrăviţa

Doi reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu au vizitat săptămâna trecută fabrica Universal Alloy Corporation Europe din Dumbrăviţa, care a devenit un exemplu atât în ceea ce priveşte condiţiile tehnologice şi de muncă, standardele calitative cât şi implicarea în comunitate.

 

Cei doi prefecţi,  Sebastian Mihai Lupuţ, prefectul judeţului Maramureş şi omologul său din Satu Mare, Radu Bud, au fost întâmpinaţi de Jon Kevin Loebbaka, preşedintele Universal Alloy Corporation Europe, Daniel Vărzaru, director financiar al aceleiaşi companii şi de Felician Ciceu, primarul localităţii. După o scurtă discuţie, cei doi prefecţi  au vizitat halele unităţii. Motivul vizitei l-a reprezentat faptul că Grupul de firme din care face parte si UAC Europe urmează să deschidă o nouă unitate în judeţul Satu Mare, la Medieşu Aurit.

 

În acest moment, compania are peste 1.000 de angajaţi din zona Dumbrăviţa, şi nu numai, iar în curând va construi o nouă fabrică în Tăuţii Măgherăuş, în zona aeroportului.

 

După vizitarea sediului de la Dumbrăviţa, prefectul Sebastian Mihai Lupuţ a declarat: „Sunt impresionat de ceea ce am văzut aici, de înalta tehnologie folosită şi de condiţiile de muncă oferite angajaţilor. Felicit UAC Europe pentru performanţele obţinute şi mă bucur că această companie se va extinde, în viitorul apropiat, atât în judeţul nostru, cât şi în cel vecin”.

 

Şi prefectul Radu Bud s-a declarat „impresionat de ceea ce am văzut la Dumbrăviţa. Am vizitat şi alte fabrici din străinătate, dar ceea ce am văzut aici m-a impresionat. Este o fabrică modernă, curată şi mai ales cu foarte mulţi angajaţi tineri, iar 20% dintre persoanele angajate sunt ingineri. Aştept cu nerăbdare să înceapă construcţia fabricii din Medieşu Aurit. În mine, personal, şi în colegii de la Prefectură vor găsi tot sprijinul necesar pentru a obţine legal, nebirocratic toate avizele necesare realizării fabricii, având în vedere că 500 de oameni din zonă vor avea un loc de muncă ”.

 

Primarul Felician Ciceu a vorbit despre beneficii aduse comunităţii de prezenţa investitorului UAC Europe şi despre parteneriatul active care funcţionează la nivelul comunei între şcoală - primărie - biserică şi UAC Europe.

 

Universal Alloy Corporation, parte a grupului Montana Tech Components AG, este unul dintre liderii mondiali în fabricarea de profile de aluminiu pentru industria aeronautică. Din 2008, UAC Europe continua să investească în fabrica din Dumbrăviţa, Maramureş, unde a ajuns la peste 1000 de angajaţi.

Componentele realizate de UAC în Dumbrăviţa ajung la peste 200 de clienţi din industria aeronautică, printre care Boeing şi Airbus, primind numeroase recunoaşteri şi premii pe plan internaţional, care atestă profesionalismul serviciilor sale.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.