• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 4 Martie , 2020

Povestea fără sfârşit a conflictului cu iz de lemn din Borșa

Zilele trecute, oraşul Borşa luat cu asalt de borşenii care lucrează în Italia, în plină criză declanşată de noul coronavirus, a mai scris o pagină din conflictul între admi­nistraţia oraşului şi Composesoratul condus de Matei Mihali. După cum se ştie, acest Composesorat cere şi a primit prin sentinţă judecătorească, în urmă cu mulţi ani, 17.000 de hectare de pădure. Au urmat ani lungi de procese, de învinuiri, de afaceri cu lemnul furat din pădurile oraşului.

În ultima perioadă de timp, Composesoratul a cerut prin executor judecătoresc executarea silită a Primăriei Borşa pentru că nu a res­pectat acea sentinţă judecătorească. Zilele trecute a mai avut loc o întâlnire între cele două părţi.

Vineri, 21 februarie 2020, în jurul orei 13.00, executorul judecătoresc Radu Cătălin Amișculesei, însoțit de jandarmi și poliție, s-a prezentat la sediul Primăriei Orașului Borșa pentru continuarea acțiunii de executare silită solicitată de Matei Mihali în numele Asociației Composesorale Borșa, în dosarul care are ca obiect retrocedarea a 17.000 de ha de pădure.
Deși demersurile pentru organizarea licitației pentru bunurile publice ale borșenilor sunt anulate prin Sentința Civilă nr. 51 din 06 februarie 2020, iar încheierea și primul anunț de vânzare au fost declarate nule deoarece au fost tardiv întocmite, executorul a continuat acțiunea de vânzare a bunurilor sechestrate, încălcând astfel mai multe prevederi legale.
Prezența în primărie a mai multor borșeni, l-au făcut pe Matei Mihali să se întoarcă din drum și să nu se prezinte alături de executorul jude­cătoresc la întocmirea procesului verbal.
Acțiunea executorului, fără prezența lui Matei Mihali și avocatului său, a stârnit animozitate în rândul bor­șenilor care s-au prezentat la primărie pentru a protesta împotriva acestui demers forțat și ilegal.
În urma discuțiilor purtate cu Radu Cătălin Amișculesei, discuții la care au participat și juriștii Primăriei Orașului Borșa, executorul judecă­toresc a ignorat sentința 51/2020, prin care acțiunea de vânzare prin licitație a bunurilor din primărie este anulată. Mai mult, acesta nu a putut să identifice bunurile sechestrate din instituție, prezentând în acest scop doar fotografii neclare, realizate prin geamurile primăriei, insistând pentru scaunul primarului, deși nici acesta nu corespundea descrierii.
După întocmirea procesului verbal, în care executorul a consemnat doar punctul lui de vedere fără ca acesta să fie împărtășit de ceilalți partici­panți la acțiune, executorul judecă­toresc Cătălin Radu Amișculesei a părăsit instituția în fluierăturile zecilor de borșeni adunați în zonă.

„Așa cum am arătat în nenumărate rânduri, Matei Mihali și acoliții lui din Asociația Composesorală Borșa solicită aplicarea legii cu dublă măsură, doar atunci când le convine lor, însă atunci când legea le este potrivnică amenință pe toată lumea și acuză judecătorii că sunt corupți. Dar oare când au primit 17.000 de hectare de pădure, deși au cerut doar 11.000, și au putut dovedi că au deținut doar 7.000, cum au fost judecătorii?”, a spus primarul de Borşa, Ion Sorin Timiş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.