• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 22 Decembrie , 2019

Plus Maramureş, un an de la înfiinţare

Zilele trecute a avut loc un dublu eveniment pentru membrii filialei Plus Maramureş. Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) şi-a inaugurat sediul şi a sărbătorit un an de la înfiinţarea organizaţiei maramureşene.
Cu această ocazie a fost organizată o conferinţă de presă, dar şi un eveniment festiv la care au participat membrii organizaţiei şi invitaţi din partide, ONG-uri, Asociaţii care cunosc sau doresc să cunoască activitatea filialei maramureşene Plus.
 

Nicolae TEREMTUŞ

Conferinţa de presă a avut loc în noul sediu, recent terminat. Un sediu mo­dern, frumos, luminos, cu mobilier de calitate şi cu decoraţiuni diferite de ce se vede, în general, în sediul unui partid.
Lucrările la noul sediu au demarat în luna septembrie şi au fost executate, după cum ne-a explicat preşedintele filialei, Florin Barbur, de către membrii organizaţiei în timpul lor liber. A fost o muncă voluntară, iar fondurile necesare s-au strâns de la membrii de partid, din cotizaţii, dar şi donaţii.
La conferinţa de presă au participat: Florin Barbur, secretar general – Robert Spiller, responsabil fundraising - Gina Marian, responsabil comunicare - Horia Buhan, trezorier – Codrin Crișan, responsabil politici publice - Ruxandra Diaconeasa, res­ponsabil campanii - Adrian Szabo, responsabil organizare - Măndița Baias, și responsabilul de recrutare – Emanuel Moldovan.

Liderii Plus Maramureş au prezentat date din activitatea de un an a formaţiunii politice. În momentul de faţă sunt peste 300 de membri şi organizaţii, comunităţi cum le numesc cei de la Plus, în mai multe oraşe din Maramureş dar şi în comune mari.

„PLUS Maramureș s-a extins la peste 300 de membri, având de asemenea aproape 100 de noi ade­ziuni depuse și care urmează să fie analizate, pentru acceptarea noilor membri. PLUS Maramureș și-a ales și conducerea în urma Convenției Județene din luna iulie, și-a format echipele de lucru, consolidându-și și structurile din teritoriu.  În momentul de față există 15 comunități locale la nivel de județ, iar altele se află în plin proces de constituire. PLUS a trecut prin 2 campanii electorale, în alianță cu USR și a obținut scoruri importante la nivel de județ, dar mai ales în Municipiul Baia Mare”, a spus Florin Barbur.

Dincolo de rezultatele bune din acest an de existenţă, Florin Barbur a recunoscut că sunt şi unele probleme cu care s-au confruntat.
„Prima ar fi lipsa fondurilor. Nu am primit fonduri de  niciunde. Toate lucrările la sediu şi pentru activitatea curentă au avut fonduri strânse din cotizaţiile membrilor şi donaţii.
O altă problemă ar fi mentalitatea oamenilor. În deplasările noastre, în teren, am întâlnit oameni care s-au mulţumit cu ce este, care nu au dorit să afle, să vadă că mai există şi alternative la politica de până acum. Aceştia nu sunt majoritari, dar sunt. Pot spune că  cei mai mulţi doresc să afle şi altceva, doresc să vadă şi alte  figuri în politica locului, în politică în general. Iar noi oferim destule argumente pentru ceea ce este o altfel de politică”, a spus Barbur.

În cadrul evenimentului, membrii și simpatizanţii PLUS au făcut schimb de idei și au prezentat problemele specifice fiecărei zone din județ, urmând să elaboreze strategia de guvernare locală și județeană.
În continuare, pentru alegerile locale din 2020, alianța formată din PLUS și USR își propune să acopere toate UAT-urile din județ cu candidați la consiliile locale și primării și să găsească cei mai competenți și onești candidați.
Cei care rezonează cu valorile și principiile PLUS sunt așteptați să-și depună adeziunea și să candideze la alegerile locale. Înscrierile în partid se pot face la următoarea adresă web:www.ro.plus/adeziune.

 

„PLUS Maramureș s-a extins la peste 300 de membri, având de asemenea aproape 100 de noi adeziuni depuse și care urmează să fie analizate, pentru acceptarea noilor membri. PLUS Maramureș și-a ales și conducerea în urma Convenției Județene din luna iulie, și-a format echipele de lucru, consolidându-și și structurile din teritoriu.  În momentul de față există 15 comunități locale la nivel de județ, iar altele se află în plin proces de constituire. PLUS a trecut prin 2 campanii electorale, în alianță cu USR și a obținut scoruri importante la nivel de județ, dar mai ales în Municipiul Baia Mare”.
Florin Barbur, preşedintele filialei Plus Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.