• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Mai , 2014

„Pluralism în culori” de Cavnic

Duminică, 4 mai, la Cavnic a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură a trei artişti plastici din Maramureş şi Satu Mare. Expoziţia a fost intitulată „Pluralism în culori”. Mai exact, vorbim despre o expoziţie colectivă, unde s-au expus lucrări realizate de trei artişti plastici, care au fost colegi la Universitatea de Nord din Baia Mare: Elisabeta Veress, Elisabeta Talpoş şi Emil Kovacs. Prezentarea a fost făcută de Virginia Paraschiv, iar la eveniment au participat şi Marinela Căluşeru, preşedintele UAP filiala Baia Mare. De asemenea, în cadrul vernisajului a fost şi un moment liric susţinut de mai mulţi scriitori din Baia Mare.

 

La acest eveniment cultural din Cavnic au participat aproximativ 60 de persoane. Au fost expuse 45 de tablouri cu diverse teme, nu numai peisagistică, tocmai de aceea totul a fost sub titlul de „Pluralism în culori”. Elisabeta Veress i-a obişnuit pe căvnicari cu expoziţii de pictură şi vernisaje, pentru că ea însăşi face parte din această comunitate, însă de această dată evenimentul a fost „altfel” şi pentru că a fost organizat de Ziua Mondială a Mamelor.

Publicul din Cavnic este foarte receptiv şi dornic de asemenea manifestări culturale. Însă fiind o comunitate mică, unde toţi se cunosc, se poate spune şi că a dezamăgit absenţa de la eveniment a unor căvnicari cu pretenţii de lideri sau formatori care pretind că fac parte din rândul intelectualilor, şi care ar trebui să fie nelipsiţi de la asemenea acţiuni de excepţie.

Elisabeta Veress ne-a spus că nu i-a fost greu să-şi convingă foştii colegi de facultate să expună la Cavnic alături de ea, pentru că au mai avut expoziţii împreună la Carei, în Ungaria, în Slovacia şi chiar simpozioane la care au participat împreună. Deci colaborarea este una permanentă, aşa că expoziţia din Cavnic nu este o surpriză a legăturii artistice a acestora. De asemenea, artista din Cavnic a ţinut să-i mulţumească pentru sprijinul organizării acestui eveniment soţului dânsei Tiberiu Veress, şi lui Pierre Dutron, cetăţean belgian stabilit în Cavnic, mare iubitor de cultură, care au ajutat-o şi o ajută extrem de mult.

 

Elisabeta Veress este extrem de activă din punct de vedere artistic, iar acest lucru se vede şi din faptul că se ştie deja sigur că în data de 16 mai, de la ora 15, va avea loc o expoziţie personală de peisagistică la Casa Radio de la Sighetu Marmaţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.