• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 27 Noiembrie , 2019

„Patriotism asumat - Oameni care fac istorie”. Lecție deschisă la dirigenție

Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare
Proiectul: „Patriotism asumat”
Activitatea: „Oameni care fac istorie” – lecţie deschisă la ora de dirigenţie
Locaţia: Sala de sport a Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare, Bd. Republicii nr. 8
Ora: 13.00.
 

 

În cadrul proiectului „Patriotism asumat”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare a sărbătorit în spirit civic și patriotic ZIUA NAȚIO­NALĂ A ROMÂNEI. Activitatea „Oameni care fac istorie”, din ca­drul proiectului, a fost tema lecției deschise la dirigenție, la care au luat parte 1.000 de persoane, elevi și profesori.
Activitatea, moderată de doamna profesor Valeria Mic, director adjunct, a debutat într-o atmosferă solemnă, elevii redând imaginea Steagului Național printr-un Flash Mob, folosind cartoane colorate roșu, galben și albastru.
Mesajul doamnei profesor Mariana Pop, director al liceului, a fost un îndemn către cei prezenți de a fi PATRIOȚI oriunde s-ar afla:
„Ora de dirigenție de astăzi este mai mult decât o lecție deschisă, este o oră în care ne oprim din activitățile cotidiene și trimitem un gând către OAMENII acestui pământ românesc care, indiferent de locul unde se aflau, SIMȚEAU ROMÂNEȘTE, doreau să fău­rească ROMÂNIA MARE.
Și au reușit! Visul lor, un vis frumos, s-a împlinit la 1 Decembrie 1918 și de 101 ani, generație după generație are posibilitatea să săr­bătorească MAREA UNIRE, iar de 30 de ani, de la căderea comu­nismului, să sărbătorească ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.
Dacă vorbim cu emoție despre evenimentele istorice pe care
le-au trăit înaintașii noștri, cu emoție și responsabilitate trebuie să participăm la evenimentele cu care suntem contemporani și mai mult, să avem mereu un răspuns la întrebarea: CE DĂM NOI PENTRU CE NI S-A OFERIT SAU NI SE OFERĂ? Răspunsul este modul fiecăruia de a fi PATRIOT și de a rămâne în istorie, în veșnicie.
Îndemnul meu este, dragi români, să fiți buni, implicați și respon­sabili oriunde v-ați afla pe acest pământ!”.

Despre SEMNIFICAȚIA ZILEI DE 1 DECEMBRIE, le-a vorbit celor prezenți domnul profesor de istorie Adrian Bota, amintindu-le că de fiecare dată ziua de 1 Decembrie trebuie s-o trăiască cu emoție.

Pentru a le da elevilor posibilitatea să trăiască cu emoție evenimentul, aceștia au fost antrenați în CONCURSUL „MAREA UNI­RE”, quiz cu 10 întrebări ­fol­o­­- sindu-se platforma kahoot.it, cu implicarea doamnei profesor de informatică Edina Timb. Răspun­surile la întrebări au putut fi formulate în urma vizionării filmului documentar „Marea Unire 1 decembrie 1918 Imagini autentice 1897-1922”, selectat de pe you­tube, de către doamna pro­fesoară de istorie Cristina Ghiman, link-ul filmului fiind: https://www. youtube.com/watch?v=dmkrisOdwJE&t=175s.
În finalul orei de dirigenție, la îndemnul „Hai să dăm mână cu mâ­nă...”, s-au prins în horă, Hora Uni­rii, cei 1.000 de elevi și
profesori.

 

 

Agendă - Agendă - Agendă - Agendă
28.11.2019

Ora
13.00    FlashMob
    Aranjarea celor 1.000 de persoane, elevi şi profesori, în formatul Steagului Naţional
    Intonarea Imnului Naţional

13.05    Deschiderea evenimentului – dir. prof. Pop Mariana
    Semnificaţia zilei de 1 Decembrie
    – prezintă prof. de istorie Bota Adrian

13.20    Prezentarea filmului documentar „Marea Unire 1 decembrie 1918     Imagini autentice 1897-1922”

13.25    Concursul „Marea Unire” – quiz cu 10 întrebări folosind platforma kahoo.it, pe care se vor conecta elevii de pe telefoanele         personale – prof. Ghiman Cristina, prof. Timb Edina

13.35    Premierea câştigătorilor (primii trei clasaţi)  – dir. adj. prof. Mic Valeria

13.40    „Un gând la final…” – un formular de feedback completat de elevi cu o idee sau un sentiment personal la final de eveniment – prof. Timb Edina, informatician Nechita Călin
            Link formular: http://tiny.cc/cd2xgz

13.45    Hora Unirii – „Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română…”
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.