• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Aprilie , 2015

Olimpicii la limba ucraineană s-au întrecut în Baia Mare

Zilele trecute a fost organizată în Baia Mare etapa naţională a Olimpiadei de limba şi literatura ucraineană. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la Casa de Cultură din Baia Mare în 6 aprilie, în prezenţa prefectului judeţului, a inspectorului general şcolar, a inspectorilor de specialitate: Ivan Câmpan (Timiş şi Caraş Severin), Simona Maleaciuc (Maramureş), dar şi a reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării (Elvira Codrea – consilier). Este vorba de a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de limba şi literatura ucraineană, la care au participat 48 de elevii din clasele a VII-a până la clasele XII-a inclusiv.

Cei mai mulţi elevi de la această olimpiadă sunt din Maramureş, dar au venit şi elevi din Botoşani, Caraş Severin, Suceava şi Timiş. Concursul propriu-zis a avut loc în data de 7 aprilie, iar festivitatea de premiere a fost organizată în 8 aprilie, acordându-se câte trei premii pentru fiecare clasă.

 

„Maramureşul s-a prezentat foarte bine la acest concurs, elevilor de aici acordându-se cele mai multe premii. Pentru noi este foarte important că tinerii învaţă limba maternă şi în felul acesta păstrăm şi tradiţiile. O competiţie educaţională de calibrul unei olimpiade naţionale demonstrează că tinerii sunt serioşi, iar actul educaţional din România în ceea ce priveşte limba ucraineană este unul de foarte bună calitate. Maramureşul are avantajul că are în acest sens şi secţii cu predare în limba ucraineană, dar este şi Liceul Taras Sevscenko din Sighetu Marmaţiei. Ultima dată s-a organizat Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Ucraineană în Baia Mare acum trei ani. Tinerii au fost extrem de încântaţi de organizarea de anul acesta. Au avut posibilitatea să facă mai multe excursii şi să viziteze oraşul şi principalele obiective de aici”, spune Ştefan Buciuta, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.