• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Februarie , 2023

O nouă prelevare de organe la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare

La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare s-a realizat o nouă prelevare de organe. Trei persoane au primit șansa la o nouă viață, în urma gestului unei familii îndurerate care a găsit puterea să dăruiască speranță unor semeni necunoscuți, aflați în suferință.

Joi, 16 februarie, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia -Mare, s-a realizat o nouă inter­venție de prelevare organe prin bunăvoința unei familii care a fost de acord cu donarea de organe. În urma acestui gest plin de altruism, pentru alți trei români a fost reînnodat firul vieții.
Echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni, condusă de dr. Guenadiy Vatachki, a adus speranța pentru un alt pacient critic, a cărui unică șansă la viață era un transplant hepatic. Intervenția salvatoare a fost realizată de echipa de chirurgi condusă de dr. Doina Hrehoreț, cu suportul indispensabil al echipei ATI, condusă de dr. Cristina Martac. Rinichii au fost prelevați de echipa Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, condusă de dr. Andrei Tomuță. Astfel, doi pacienți aflați în suferință de mai mulți ani au primit șansa la o viață mai bună, în urma intervențiilor de transplant renal, realizate de echipele de transplant ale ICUTR Cluj, conduse de dr. Silviu Moga și dr. Dan Enache.

Managerul Oros George Alexandru a spus: „Mulțumim echipei de coordonare a SJUBM - dr. Andrei Mureșan, dr. Adriana Stoicovici, as. Adela Mirela Botos, prima verigă în lungul lanț de la suferință la speranță, care a avut dificila și emoționanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate. De asemenea, apreciem implicarea conducerii acestei unități sanitare în susținerea și dezvoltarea Programului Național de Transplant. Este cea de-a 3-a intervenție de prelevare organe realizată anul acesta la Spitalul Județean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare. Solidaritatea și dragostea față de semeni, tăria de a lua decizii foarte grele, munca responsabilă și efortul colectiv fac diferența dintre viață și moarte. Suntem profund recunoscători față de toți cei care reușesc să aducă speranța pentru viață: donator, familia acestuia și echipele medicale. Pentru ca acest «lanț al vieții» să fie posibil, a fost nevoie de acceptul familiei celui decedat. Transmitem sincere con­doleanțe, mulțumiri și profund respect familiei donatorului care a găsit puterea de a transforma propria durere în speranță pentru alții. Respect și recunoștință pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viață!”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.