• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Iunie , 2020

Muzeul de Etnografie și Artă Populară a implementat plata cu cardul la cele două sedii

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș se conformează tuturor criteriilor de distanțare socială și protejare a sănătății celor care trec pragul instituției, fapt pentru care, începând de vineri, 12 iunie, a fost implementată plata cu cardul la cele două sedii: Muzeul Satului și Clădirea pavilionară.

 

„Ne dorim să fim o instituție modernă, aproape de nevoile comunităţii, și facem tot ce este necesar pentru ca cei care aleg să ne viziteze, să se simtă în de­plină siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș se reinven­tează cu fiecare zi, având oferte atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, fapt pentru care îi așteptăm cu inima și cu porţile larg deschise pe toți cei care vor să petreacă un timp de calitate într-o locație de excepție”, a declarat Monica Mare, directorul Muzeului.
Recent, alte două obiective importante au fost finalizate la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Facem referire, aici, la lucrările de la „Casa Firiza”, unde aco­perișul a fost complet restaurat, iar fundația a fost ridicată cu încă un rând de piatră, dar și des­pre „Harta Muzeului Satului”.

Pe lângă proiectele finalizate, au început și lucrările de cons­trucție a unui nou obiectiv de arhitectură tradițională, achizi­ționat în anul 2018. Este vorba despre o fierărie din localitatea Giulești, cu un inventar foarte bogat, aceasta fiind între ultimele fierării funcționale din zonă și primul obiectiv reconstruit în Muzeul Satului, în ultimii 20 de ani.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.