• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 05 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 31 Iulie , 2023

MRS Maramureș crește, se dezvoltă, devine o forță

   Zilele trecute, în Maramureș a venit echipa de conducere a partidului Mișcarea României Suverane (MRS). Carmen Dan, președintele partidului, a fost însoțită de Liviu Dragnea și de alți membri ai partidului.  Vizita a fost organizată și coordonată de Călin Matei, președintele filialei maramureșene a partidului nou înființat.

Au fost patru zile în care liderii bucureșteni și cei maramureșeni au colindat județul, de la Sighet, la Rona de Sus, Baia Mare și alte localități.

„Este prima conferință de presă a partidului Mișcarea România Suverană, filiala Maramureș. Vreau să vă spun ce înseamnă astăzi MRS Maramureș.

Acoperim circa 56% din teritoriul județului. Avem organizații în cele două municipii ale Maramureșului.  Din cele șapte orașe avem organizații în patru. Și în comunele maramureșene într-o proporție de peste 50%”, a spus Călin Matei, liderul MRS Maramureș. El a prezentat echipa organizației județene.

Călin Matei a mai declarat că, în prima zi a vizitei liderilor de la  București, în nord a fost organizat Biroul Permanent Național.

Carmen Dan a mulțumit celor din organizația maramureșeană pentru modul în care s-au pregătit pentru vizita celor din conducerea partidului.

„Am avut mai multe întâlniri constructive cu maramureșenii în localitățile vizitate. Dacă  ar fi să rezum vizita noastră aș spune că, în Maramureș, am ținut ca lumea să știe că existăm, că suntem într-un proces de construcție a acestui partid și că, bineînțeles, continuăm. Existăm pentru că toți cetățenii din România, toți românii trebuie să știe că există această alternativă, că există MRS, că ne dezvoltăm și creștem în fiecare județ. Vom continua să le spunem tuturor că avem soluții pentru salvarea României. Avem un program de guvernare coerent, foarte bine pus la punct, axat pe tot ce înseamnă nevoie de dezvoltare și de salvare din situația în care ne aflăm. Maramureșenii sunt gazde ideale și nu mă refer acum la colegii din MRS. Am avut ocazia să interacționez cu oamenii din Baia Mare, Sighetu Marmației, precum și cu locuitori ai comunelor Rona de Sus și Săpânța, iar concluzia este aceeași: oamenii de aici sunt cu adevărat frumoși, primitori și generoși. Am fost impresionată de ospitalitatea lor și de tradițiile autentice pe care le păstrează cu mândrie. Pe de altă parte, energia pozitivă a celor cu care am discutat ne dă încredere că suntem pe drumul cel bun. MRS - Partidul Mișcarea România Suverană este un proiect îmbrățișat de tot mai mulți. Și asta pentru că MRS nu este doar un partid politic, ci este un liant puternic între toți românii dornici să-și păstreze identitatea și să construiască un viitor mai bun pentru România. Ne dorim ca voci puternice să se audă în toate colțurile țării, pentru a contura un viitor în care suveranitatea, patriotismul și unitatea să fie temelii solide ale dezvoltării noastre ca națiune. În concluzie, a fost o experiență minunată să vizitez din nou această zonă a țării noastre și să interacționez cu românii de aici, iubitori de neam și de țară. Cu siguranță, vom reveni și vom continua să promovăm ideea că România trebuie să fie stăpână pe propriul său destin, să-și decidă singură politica internă și externă și să își protejeze valorile culturale și tradițiile”, a spus Carmen Dan.

 

La rândul său, Liviu Dragnea a vorbit despre partid și despre așteptările românilor.

„Când am fost luat eu, prețurile la energie erau blocate, erau plafonate, dar erau plafonate pe bune. Asta a generat atunci două lucruri: O creștere a puterii de cumpărare a populației și o dezvoltare economică. Prima mare schimbare după ce m-au luat, cred că la o lună, au desființat prevederea din ordonanța 114

 care prevedea plafonarea prețurilor. Și prețurile s-au dus până la cer, cu efectele care se resimt și astăzi și care adâncesc groapa în care se scufundă România sub conducerea acestor indivizi și individe. De asemenea, s-a mai întâmplat ca tupeul multinaționalelor - cel mai mare tupeu este la OMV - a crescut foarte mult. Nu mai au nicio rezervă să își ascundă tutela asupra președintelui României și asupra celor de la putere. Băncile au scăpat de niște condiții pe care le pusesem tot în ordonanța 114 și care le ajuta să se dezvolte, dar, în același timp, le cam și obliga să pompeze bani în economia românească. Ce s-a mai întâmplat? O îndatorare a acestei țări fără precedent istoric. Încă nu reușim să aflăm adevărul complet, sunt 120 de miliarde de euro luate împrumut, sau 130, 150. Cert este că România este îngrozitor de îndatorată și plătește rate și dobânzi din ce în ce mai mari. Pe de altă parte, nu a reușit nimeni să ne spună pentru ce au fost luați acești bani. O viață mai bună în România nu este, puterea de cumpărare este prăbușită. În agricultură, cu fiecare an care trece, fermierii o duc din ce în ce mai rău. Tocmai au aflat că țelul lor este să muncească pentru ucraineni, nu neapărat pentru ucraineni, ci pentru șmecherii americani care au cereale în America și trebuie să le scoată de acolo în detrimentul fermierilor români”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul de la București a explicat, printre altele, că toți cei din PSD care au funcții de conducere, oricât de mică, sunt niște trădători, deoarece au mers cu actuala conducere a social-democraților. „Toți aceștia, niște  trădători, din punctul meu de vedere, nu au ce căuta în rândul partidului Mișcarea României Suverane”, a spus Dragnea.

Liderii de la București ai noii formațiuni politice și cei din Maramureș a subliniat că se  pregătesc pentru alegerile de anul viitor și că, în Maramureș, vor participa la toate alegerile și pentru toate funcțiile din calendarul electoral, în tot județul.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.