• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Octombrie , 2023

De ce să plătească Europa pentru războaiele ruso-americane?
Pentru ce au făcut Franța și Germania acordurile Minsk 1 și Minsk 2? Pentru război sau pentru pace?
Oricum plătim deja pentru toate mizeriile provocate de America în războaie proxy: Serbia, Iugoslavia, Georgia, Irak, Afganistan, Africa, Siria, acum Ucraina.
Oricum plătim deja pentru fiarele vechi americane și ocupația militară, cu evenimente gen Teo Peter, Alexandra Măceșanu, Caracal, elicopterul căzut în mijlocul Bu­cureștiului etc.
Oricum plătim deja pentru Exxon, Bechtel, șepcuța roșie și alte țepe americane.
Oricum plătim deja pentru războiul economic cu China (cine poate să explice de ce războaiele Americii și inamicii Americii trebuie să fie și inamicii României? Asta înseamnă să ne punem în cap jumătate de glob, România o țară de doi lei, care nu se poate duce la baie de foame, se ia la trântă cu dictaturile lumii? Ce slugărnicie fetidă!)
Cine are impresia că există „hegemoni buni” și „hegemoni răi” este naiv sau spălat pe creier de propagandă. Cine crede că a fi o colonie împuțită la licurici reprezintă o garanție a securității este naiv ori trădător de neam, de Dumnezeu și de țară. Luați exemplul Poloniei, slugărește la licurici, dar nu pe gratis! Au industrie militară, au arme, au militari americani, au armată, noi nu avem nimic! Suntem doar o altă colonie împuțită, bună de parazitat de „aliații strategici”. Ar fi super dacă România ar lua exemplul Poloniei, dar asta înseamnă să fii suveran, nu colonie abjectă. Ne pare rău, dar corupția din armată și guvern în România este probabil egală cu cea din Rusia sau Africa. România are mai mulți generali decât are Marea Britanie, o putere nucleară.
 România nu are voie să dețină industrie militară, industrie în general, nu are voie să producă nimic (doar să consumăm de la alții, piață de desfacere), să se unească nu are voie cu Moldova, nu are voie să anuleze efectele pactului Ribbentrop-Molotov, nu are voie să își numească propriul preșe­dinte și prim-ministru, nu are voie să își susțină minoritățile captive înafara granițelor impuse de Stalin și Hitler, România nu are voie să dețină sistem bancar, petrol, gaze, nu are voie să producă energie pentru ea (trebuie să importăm gaze, curent electric, petrol de la alții, gen Ungaria lui Putin-Orban), nu are voie să dețină pământ în agricultură, nu are voie să dezvolte zootehnia și agricultura (trebuie să fim dependenți de importuri, nu avem voie să producem), România nu are voie să impoziteze și taxeze (la fel ca pe români) corporațiile, firmele străine, cetățenii străini, România nu are voie să dețină școli și licee profesionale (singura țară din Europa unde se fac experimente în educație).
România nu are voie să obțină împrumuturi la dobânzi mici ca vecinii noștri, România nu are voie să obțină împrumuturi avantajoase pentru afaceri cum primesc cetă­țenii europeni din alte state, România nu are voie să obțină irigații sau un PNRR făcut de guvern (PNRR-ul nostru a fost făcut de UE, așa a spus PNL-USR, în alte țări europene guvernele și-au făcut singure PNRR-ul), România nu are voie să dezvolte Moldova, Oltenia, Dobrogea, Muntenia, doar Transilvania are voie, România nu are voie să își negocieze interesele.
România nu are voie să aibă diplomație (în special diplomație economică), România nu are voie să fie inclusă în proiectele trans­naționale energetice, de infra­structură, de economie ale altor țări (pe orice hartă economică, suntem evitați, iar vecinii noștri unguri, sârbi, bulgari etc. nu sunt deloc evitați) și România nu are voie să aibă o justiție corectă, nu se anchetează și condamnă anumite infracțiuni, nu se anchetează (parcă în mod special!) străinii și companiile străine, se schimbă încadrarea infrac­țiunilor, parchetele pur și simplu refuză să își facă treaba.
De ce este denumită România, de toți oficialii, de străini și NATO „Flanc estic”?
Cum adică România este un „flanc”?! Adică suntem teren de război? Nu mai suntem țară? Doar „flanc estic”? Flanc la ce? Noi vrem să fim flanc? Am fost între­bați?
Ok, suntem „flanc estic”, nu țară. De ce „Flancul estic” la care este retrogradată România nu este întărit precum „Flancul” Baltic și Flancul Nordic?
De ce unele state NATO sunt mai egale decât România? De ce se întărește protecția în Slovacia, Norvegia, Lituania etc, când România are  granița directă cu un război? Noi suntem cei mai apro­piați de conflictele din Odesa, Crimeea, Herson etc?
De ce suntem tratați ca țară de mâna a doua? De ce nu există planuri NATO de apărare a României? Pentru că suntem un „flanc”? Adică bun de unică folosință, consumabili, dispensabili?
Nu merită apărat un posibil viitor teren de război? Nicio altă țară din NATO și UE nu este denumită direct „Flanc estic” când se referă la o țară, doar României i se adresează toți, inclusiv preșe­din­tele se referă la România ca fiind „Flanc estic”.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.