• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Noiembrie , 2018

Mondializare sau Naţionalism

Răsfoind presa occidentală a lunilor de sfîrșit de an și-ncer­cînd să faci și un fel de sinteză a preocupărilor celor ce o citesc și scriu, ajungi să-ți formezi un fel de hartă-mozaic a tuturor planurilor subversive ale conduc­ă­torilor și desenatorilor viitorului lumii noastre cea de toate zilele. O lume însă de care nimeni nu ne întreabă dacă o vrem sau nu, așa cum o programează sau inten­ționează să o programeze ei, teritorial, structural, financiar, econo­mic și geo­politic.

Și ce-am spune dac-ar fi să aruncăm o pri­vire și spre grupul sau grupurile ac­tanților și făcătorilor celor intenționate și prevăzute de ei pe eșichierul politicii mondiale?
Uimiţi, vom vedea atunci c-am des­co­peri următoarele tabere: în frunte, pe cea a mondialiştilor globalizanţi, dintre care – urmărind aceeaşi ţintă, globalizarea – fac parte S.U.A., strîns legată de o parte din U.E. şi – în mod mascat – de Israel ; apoi, blocul est-european, cam amestecat, cu Rusia, China şi Indonezia.
Acestora, le urmează grupul Naţio­na­liştilor, din păcate, integraţi în interiorul celor două mari arii politice constituite anterior.
Cu specificul lor operaţional dominator, mondialiştii – spoliatori economici ai statelor, prin politici fiscale profitînd marilor bănci şi marilor familii financiare, creatoare ale acestora – caută să impună popoarelor subiacente, înainte de orice, un metisaj prin care acestea să-şi piardă identitatea şi specificul etnic. Odată cu aceasta şi pentru aceasta, impunîndu-le popoarelor o întreagă suită de falsuri printre care cel al propriilor lor Istorii. Ca să nu mai vorbim de lumea valorilor în sine, modificate şi răsturnate şi ele pînă la o totală nere­cunoaştere. Ajungîndu-se astfel ca şi binele să fie definit şi recunoscut ca atare, numai în funcţie de rău şi nu in­vers. Mai ales într-o Europă în care conştiinţa de sine a apărut înaintea altor popoare.
Prevăzători însă – în mod ciudat – mondialiştii nu încetează să întreţină, în lumea lor, chiar şi veleităţi naţionaliste pentru popoarele dezrădăcinate tot prin războaie anume provocate pentru ca acestea să se rătăcească în istoria atît de manevrată politic. Şi de rătăcirea cărora să profite cine? Cine să profite de disponibilitatea unor mase înfometate şi de haosul generat de crizele econo­mice, artificial produse şi ele, tot de forţele mondialiste?
Mondialismul? Da, deşi în sînul aces­tuia, antagonismele nu pot fi neglijate.
În urma mişcărilor sociale, declanşate tot de neoliberalismul mondialist, au apărut, surprinzător, şi alte oficine de mondialism, cel masonic anticreştin, cel protestant sionist, cel mondial iudaic, mai mondialist şi mai operativ decît cel pur iudaic, care să ducă mai repede la formarea unui stat aşezat pe o morală acategorială, variabilă potrivit intereselor lor mondialiste.
Pe de altă parte, ceea ce se mai poate observa, din păcate şi pe drept cuvînt, e faptul că-n rîndurile naţionaliştilor europeni mai ales, există o permanentă subversiune a luptei pentru păstrarea identităţii. Subversiune sionistă, însă, motivată dialectic de o veleitate vechi tes­tamentară iudaică de dominare ab­solută a lumii goimilor incapabili de realizarea unui atît de măreţ ţel. Ţel şi finalitate, chiar ontologice, în viziunea sionistă, bazată mai înainte de orice pe antagonismul dintre naţionalismul lor sionist, retoric şi solidar cu toate naţio­nalismele, pentru ca, ulterior, în naţiona­lismul lor bancar şi dictatorial, să extenueze mai ales conştiinţa europeană identitară. Subtilă dialectică vizionară, căreia ce altceva i s-ar mai putea opune?
Din partea naţionalismelor identitare, doar o unitate monolitică „Noutesta­men­tară”, lipsită însă de orice velei­tarism istoric.
Altfel, cu foamea mondială crescîndă a popoarelor afroasiatice, cu maladiile lor incurabile crescînde şi cu explozia indicilor de natalitate, nimeni şi nimic alt­ceva nu ne poate ajuta decît bunul Dum­nezeu. CU sau FĂRĂ un Apocalips.
 

 

 

„Cine să profite de disponibilitatea unor mase înfometate şi de haosul generat de crizele econo­mice, artificial produse şi ele, tot de forţele mondialiste?”
Marcel Petrişor

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.