• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Martie , 2015

Mişcarea pentru mişcare

Un om, o pasiune şi o mişcare, „mişcarea” pentru mişcare prin baschet. Alin Dragoş, preşedintele ACS (Asociaţiei Club Sportiv) ProSport Maramureş, iniţiatorul concursului de street ball, Regii Străzii, a demarat primul campionat de baschet pentru amatori din Baia Mare, pentru a promova o viaţă mai sănătoasă prin baschet.

 

Aflat la primul sezon se bucură de real succes având şapte echipe participante, echipe formate din oameni dornici să joace baschet, oameni din toate domeniile care au ieşit din zona de confort pentru a participa la o competiţie mai puţin obişnuită pentru băimăreni.

De unde a venit pasiunea pentru baschet?

De când sunt mic jucăm baschet, am avut noroc că mi-am descoperit această pasiune de la o vârstă fragedă. Mai departe am jucat pentru echipa liceului Economic alături de care am ajuns să jucăm la campionatul naţional, unde am şi luat medalia de argint. Având astfel de rezultate a început să îmi placă din ce în ce mai mult, iar când am ajuns în Arad am jucat pentru Liga Naţională de Baschet Masculin. Tot acolo am ajuns să arbitrez pentru campionatul de baschet amator, ABL (Amateur Basketball League), astfel s-a dezvoltat această pasiune şi pentru arbitraj. În acest moment arbitrez pentru Liga Naţională de Baschet încă din 2008.

Simt că odată ce îţi intră baschetul în sânge nu mai ai cum să îl scoţi, astfel când m-am întors în Baia Mare am descoperit că nu există echipă de baschet doar de plăcere, între prieteni. Pasiunea pentru competiţie am avut-o tot timpul şi sunt absolut convins că voi juca şi când voi fi în cârje.

Indiferent dacă eşti jucător sau suporter, indiferent de experienţa ta în tainele baschetului, vei ieşi câştigător atât la capitolul distracţie şi socializare cât şi la cel al progresului pe plan fizic şi mental, progres care susţine dezvoltarea armonioasă şi îmbunătăţeşte starea de sănătate. Pe de altă parte, baschetul te ajută să lucrezi în echipă, să fi ordonat şi de ce nu, să îţi pui în valoare calităţile de lider. Se insistă pe ideea de mişcare şi bună dispoziţie, un loc unde poţi uita de stresul cotidian, te rupi de realitate şi de rutina şi te ajută să duci un stil de viaţă sănătos.

 

Cum a început mişcarea pentru baschet?

 

Am început, încetul cu încetul să adun lume şi să organizez competiţii de streetball, numele competiţiei fiind Regii Străzii, fiind baschet de stradă, trei versus trei la un singur panou. După prima ediţie, prima ediţie care am început-o din bani proprii pentru că eu credeam că asta lipseşte într-adevăr băimărenilor, am văzut lume fericită, copii fericiţi, adulţi fericiţi, astfel în fiecare an am adunat tot mai mulţi sponsori şi oameni, până când, la ediţia de anul trecut am reuşit să îl aduc pe Ghiţă Mureşan. A fost un real succes, am avut 400 de participanţi, de la copii de 10 ani la adulţi de 56 de ani, în cele 2 zile de competiţie, în cadrul Mall-ului Gold Plaza. Consider că această competiţie, Regii Străzii, este deja o tradiţie, lumea aşteaptă deja să dăm startul din nou. Va fi şi anul acesta, în acelaşi cadru, de data aceasta cu alţi invitaţi surpriză care vor face spectacol.

 

Ce înseamnă baschetul pentru amatori?

 

Am întâlnit nişte oameni care au înţeles că sportul nu înseamnă doar bătutul mingii, oameni care au înţeles că sportul înseamnă şi distracţie, socializare, dar mai ales un stil de viaţă sănătos. Sunt încântat că i-am întâlnit pe aceşti oameni care au înţeles acest lucru şi care sprijină mişcarea. Împreună cu sponsorul principal, Aramis Feeling, încercăm să aducem cât mai multă lume la sport. Campionatul de Baschet pentru Amatori este în plină desfăşurare, acum vineri am avut unul din cele mai frumoase meciuri din campionat, în cadrul sălii de sport al Universităţii de Nord, unde am încercat să aducem cât mai multă lume. La acest eveniment au existat diverse concursuri cu publicul, fiecare având şansa de a participa, având şi premii din partea sponsorului Aramis Feeling.

 

Încurajăm foarte mult ideea de baschet pentru amatori, nu trebuie să ai experienţă sau să fi jucat vreun sport înainte, trebuie doar să îţi schimbi un pic stilul de viaţă şi să faci un pic de mişcare. În campionatul de anul acesta avem şapte echipe înscrise, Şepcile Roşii, Can-Dela, Cora, Mogoşa, Red Peaks, Balaurii şi Sparing Partners. Programul competiţional este deja realizat, ne aflăm în acest moment la finalul celei de a cincea etapă, din cele 14 programate. Acest prim sezon ţine aproximativ patru luni, iar pentru acesta nu se mai pot face înscrieri. Eu, alături de Vlad Rad şi Cătană Adrian, colegii din organizare, ne mândrim cu cât de bine a ieşit până în acest moment şi nu văd, de ce nu, şi de acum încolo. Fiind toţi pasionaţi şi pentru că ne-am dat tot interesul ne putem mândri cu rezultatele organizatorice şi deja ne gândim la sezonul al doilea, careva începe din septembrie, unde speră să avem şi mai mulţi participanţi.

 

Echipele pot să fie mixte, cu minim cinci şi maxim 12 jucători, înscrişi pe foaia de joc. Ce ne dorim noi cel mai mult este să vină prieteni care doresc să se distreze, sub o altă formă, ia-o şi ca un team building, dar mai ales mişcarea, nu pot să pun destul accent pe acest aspect al acestui întreg campionat pentru amatori. Pe lângă acestea este şi spiritul acela de competiţie care te impulsionează şi dorinţa de a câştiga, dar acestea nu sunt în prim plan şi se pare că lumea a înţeles despre ce este vorba. Cel mai mult îmi place să văd oameni care nu au avut nici o legătură cu acest sport că început să se mişte, să bată mingea şi că îşi dau interesul, având un scop, să joace alături de coechipieri un sport mai puţin promovat în Baia Mare.

 

De ce are nevoie oraşul pentru ca astfel de competiţii să atragă cât mai mult interes?

 

Pot să zic sincer că la noi în oraş nu există un teren de baschet ca lumea, din tartar, fiindcă pe betonul nu ajută, nici la joc, dar nici la sănătatea picioarelor. Pe viitor ne dorim să existe mai multe terenuri de baschet, din tartar, se simte lipsa şi chiar dacă sunt atât de mulţi interesaţi de acest sport nimeni nu realizează un astfel de teren. Spre exemplu în Bacău există 30 de astfel de terenuri care sunt folosite pentru diverse sporturi. Cât despre sponsori apreciem ajutorul celor de la Aramis Feeling, dar şi celor de la consiliul local şi cel judeţean care ne acordă fondurile necesare pentru echipamentele necesare. Ceea ce lipseşte şi sperăm să realizăm la momentul potrivit este o bază sportivă care să fie accesibilă oricărui doritor, atât celor pasionaţi de sport cât şi celor care doresc să iasă din rutina zilnică şi doresc să facă puţină mişcare.

 

Sponsorul principal al evenimentului

Aramis Feeling este un brand românesc de mobilier lansat în 2013 care oferă canapele, saltele şi accesorii produse în fabricile proprii din cadrul Aramis Group din Baia Mare.

Aramis Feeling înseamnă confort cool la preţuri accesibile. Înseamnă design modern şi funcţional, obiecte de mobilier modulare, care optimizează spaţiul de locuit şi care aduc „feelingul” de bine şi optimism la tine acasă.

Vizitează showroom-urile noastre din Baia Mare (Gold Plaza, etaj 2) şi Cluj-Napoca (Iulius Mall, etaj 1) sau magazinul online. Urmăreşte-ne pe şi fii la curent cu noutăţile noastre!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.