• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Martie , 2019

„Mi-am slujit țara 30 de ani din principiu, din vocație și în virtutea unui jurământ, iar de jurământ nu mă poate «dezlega» nimeni.”

După o carieră impresionantă în Poliție în care a scris, la propriu, istorie, fiind prima femeie inspector șef și prima femeie devenită chestor de poliție, Viorica Marincaș a decis să intre în politică, pentru a-și sluji în continuare țara, așa cum o face de peste trei decenii: din principiu, din vocație și din dorința de a face ce este bine și corect pentru maramureșeni și români.
 

Reporter: Ce v-a determinat să intrați în politică?
Viorica Marincaș: Răspunsul este simplu: mi-am slujit țara 30 de ani din principiu, din vocație și în virtutea unui jurământ, iar de jurământ nu mă poate „dezlega” nimeni, respect aceleași principii, aceleași valori și am aceeași dedicare în orice activitate legată de țară și, pentru că aceasta reprezintă populația și teritoriul, am și pentru cine, și unde lucra.
Se spune că politica „face și desface”, așa că vreau să „fac” ceea ce este bine și corect iar atât timp cât idealul corectitudinii este moralitatea, voi lupta pentru acest ideal și voi „desface” practicile subordonate meschinului și intereselor personale și de grup, dar și scenariile care ascund neadevăruri în spatele vorbelor frumoase.

Reporter: De ce e diferită construcția politică Pro România?
Viorica Marincaș: În primul rând, pentru că e nouă ca idee, ideal politic, principii, platformă și disponibilitate. Este ca un copil pe care cum îl crești, așa îl ai. Îl educăm pe măsură ce îl creștem, un copil se educă prin fapte, nu prin vorbe…, iar noi facem fapte bune pentru că acestea construiesc, nu gândul la ele sau promisiunea lor.

Reporter: În ce măsură experiența acumulată anterior vă ajută în ma­nagementul politic?
Viorica Marincaș: Nu este deloc ușor să conduci o unitate din sistemul de ordine şi siguranță națională și să gestionezi, din această calitate, și pre­venția, dar și riposta împotriva ata­curilor îndreptate asupra drepturilor și libertăților cetățenilor, iar asta în regim de 24 ore din 24. Din această perspectivă, activitatea mea de până acum, subscrisă Constituției și legilor țării, m-a făcut să înțeleg ce nu este bine și ce trebuie schimbat sau înlăturat și, fundamental, ce ar fi bine și cum ar putea fi îndeplinit acest bine.
De asemenea, din legătura permanentă cu cetățenii, am înțeles percepția și așteptările lor și în ce constă binele pe care și-l doresc. Și știți ce? Oamenii cu care am discutat sunt cei ale căror așteptări sunt ca și ale mele, ale dumneavoastră, sau ale oricărui român. Unindu-ne pentru acest bine, vom obține binele pentru toți, nu bine doar pentru câțiva.

Reporter: Cum ați descrie, în câteva cuvinte, Pro România, pentru cei care nu cunosc deloc acest partid?
Viorica Marincaș: Nici nu trebuie multe cuvinte pentru aceasta, deoarece explicațiile lungi și pompoase sunt dovada lipsei de substanță a ceea ce se dorește a fi explicat.
Pro România este un partid care începe de la OM, nu de la o platformă politică răscroită astfel încât să se potrivească oricui, pentru că atunci ar ajunge să nu se mai potrivească nimănui. Este o haină nouă pentru omul care crede în dreptate și morală, nu un articol de îmbrăcăminte pentru oricine, oricum și oricând. Omul face haina și haina îl face pe om.
Pro România este despre a fi împreună pentru a face o haină nouă și bună acestei țări, întrucât unirea energiilor pozitive ne dă identitate, forță, scop și destin.
Pentru a obține binele, trebuie să ne opunem răului, iar Pro România asta este: partidul care va înlătura răul pentru a lăsa binele să crească.

Reporter: Ce a însemnat, până acum, munca de construcție a partidului în Maramureș?
Viorica Marincaș: Ca orice început, a fost greu, un efort mare, dar nu o corvoadă. Dar dacă te pricepi la oameni și îi respecți, este interesant. Vă mărturisesc că am întâlnit oameni de mare omenie, de bună calitate, demni și morali, care într-un mod aproape generalizat își manifestă neîncrederea în spectrul politic, însă fără încredere nu numai că nu se poate construi, dar nici nu se poate menține.
Totul înseamnă punerea adevărului și sincerității în fața dreptului fiecărei persoane de a opta, pentru a ni se alătura sau simpatiza, ca esență a libertății, iar libertatea este pandantivul încrederii. Conchid și spun că munca de construcție a partidului Pro România Maramureș a fost exercițiul libertății oamenilor, este important, ca om, să fii liber să alegi ce crezi că ți se potrivește.

Reporter: Ce aţi constatat în urma vizitelor în teren?
Viorica Marincaș: Am întâlnit oameni care mi-au spus că nu au făcut ni­ciodată politică, alții care nu și-au
exercitat dreptul la vot din motive de dezgust față de practicile de a vedea pe listele partidelor aceiași oameni, unii extrem de slab pregătiți. Am întâlnit oameni din toate sferele socio-profesionale, care vor să se implice, vor să se simtă respectați și nu înșelați, vor ca problemele lor să fie ascultate și rezolvate, cred într-o alternativă politică pro. Mai poți avea pretenția să-ți rămână alături cei a căror încredere ai înșelat-o? Ipocrizia este cel mai mare păcat al politicii românești pentru că este o dublă trădare: a oamenilor care te-au votat și față de Dumnezeu… Nihil sine Deo, nu-i așa?

Reporter: Din discuțiile cu oamenii, care sunt principalele lucruri pe care și le doresc de la formațiunea politică Pro România?
Viorica Marincaș: Am discutat cu mii de oameni prin deplasările în toate localitățile județului și am constatat că semenii noștri vor doar NORMALITATE. Este înfiorător că au cerut atât de puțin și că doresc doar ceea ce li se cuvine, dar nu au obținut aproape nimic. De ce după 30 de ani, oamenii revendică demnitatea, cinstea, morala, echitatea, adevărul?

Reporter: Ce target aveți pentru alegerile europarlamentare?
Viorica Marincaș: „Ținta” noastră pentru alegerile europarlamentare o constituie lista de candidați pentru Parlamentul European deschisă de Victor Ponta, care, cu demnitate, reprezintă interesele românilor și ale României.
Portdrapelul Maramureșului va fi comisarul european Corina Crețu – o voce bine calibrată, o minte construită pe rigori europene, o persoană respectată și apreciată pentru munca sa în Uniunea Europeană.

Reporter: Un mesaj pentru mara­mureșeni.
Viorica Marincaș: În primul rând aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat echipei Pro România,
miilor de simpatizanți care au semnat pentru susținerea candidaților partidului la alegerile europarlamentare.
Aș dori, de asemenea, ca toți cei care cred în valorile democratice, în competență și principii să își exprime opțiunea prin vot, deoarece numai prin implicarea fiecăruia putem hotărî ca țara asta atât de frumoasă, pe care o iubim cu toții, să se dezvolte și să fie condusă de oameni competenți, care să manifeste intoleranță în fața corupției și a jefuirii banului public.
Îndemn maramureşenii să gândească Pro!
Pro România înseamnă Pro Europa!
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.