• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 03 Decembrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 21 Decembrie , 2017

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. Pielea în vacanţa de schi

Vacanţa de iarnă implică adesea activităţi montane, precum schiatul. Cu toate acestea, aerul rece, vântul şi soarele ne pot da dureri de cap atât la propriu, cât şi la figurat.


Climatul alpin este excep­ţio­nal de uscat, sărac în oxigen, iar radiaţia ultravioletă este puternică, chiar şi în zilele înnorate. Toate aceste caracteristici climatice vor afecta negativ pielea în decurs de câteva ore.

Iată cum putem să ne bucurăm de o piele sănătoasa în vacanţa de schi:

Folosirea cremei cu factor de protecţie solară. Radiaţia solară este mult mai intensă la altitudini ridicate (la fiecare 300 m deasupra nivelului mării, expunerea la UV creşte cu 4-10%), ceea ce poate determina arsuri solare. Soluţia: crema cu factor de protecţie solară de minim SPF30, aplicată cu 15-30 minute înainte de a ieşi din casă. Dacă, totuşi, am suferit o arsură solară, se vor aplica creme cu vitamine, calmante (aloe) şi comprese reci, pe lângă hidratarea suplimentară prin lichide.

Arsurile determinate de vântul rece pot fi prevenite prin acoperirea pielii expuse, prin mănuşi, fulare, măşti de schi şi folosirea înainte de tură de schi, a unei creme hidratante, bogate. În cazul în care suferiţi de o astfel de arsură, puteţi aplica creme grase, neparfumate, precum untul de shea, de cacao, vaselină, lanolină.

Uscăciunea pielii se poate trata ca şi arsurile determinate de vântul rece, prin aplicarea de creme  bogate, dar şi hidratarea prin aportul de lichide.

Înroşirea pielii, cu tentă gri (eritro­cia­noză), apare pe zonele cu puţină gră­sime subcutanată, apărută mai frecvent la adolescente şi femei ti­nere, la nivelul picioarelor.

Degerăturile sunt caracterizate prin in­flamarea pielii, apărută la nivelul degetelor mâinilor şi picioarelor, călcâie şi glezne, când pielea este expusă la temperaturi sub limita îngheţului. Iniţial, apare o senzaţie de mâncărime, arsură sau durere. În ca­zuri mai grave, pot să apară bule. Cel mai important aspect în managementul acestei afecţiuni este pre­venţia: purtarea de haine largi, izolatoare, adecvate anotimpului rece. De ase­me­nea, este important să menţinem activă circulaţia sângelui, deoarece imobilizarea poate agrava leziunile. Odată ajunşi într-un mediu călduros, trebuie să ne odihnim, să ne încălzim şi să aplicăm creme anti-mâncărime. Anumite medicamente folosite în tratarea hipertensiunii arteriale (inhi­bitorii canalelor de calciu) pot fi administrate, în cazuri severe, dar cu reacţii adverse importante.
Urticaria la frig apare pe zone mici, după reîncălzirea pielii, iar tratamentul acestei afecţiuni se face prin administrarea de antihistaminice.

În concluzie, când suntem în vacanţă de schi nu trebuie să ignorăm efec­tele frigului asupra pielii. Aplicarea unei creme cu factor de protecţie solară, a unei creme hidratante şi a balsamului de buze, înainte de o tură de schi, ne pot scuti de multiple neplăceri. De ase­menea, purtarea de haine adecvate, termoizolante, lejere, purtarea de cască şi masca de faţă, sunt de un real folos.
Vă dorim o vacanţă reuşită!

 

Contact

MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.