• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Februarie , 2018

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. Corectarea cicatricilor

Cicatrizarea


Orice incizie chirurgicală planificată sau tăietură accidentală, se vindecă la fel, producând un ţesut cicatriceal care reprezintă modul natural de vindecare. Pacientul trebuie să înţeleagă că, după realizarea suturii, chirurgul are un control redus asupra procesului de vindecare, iar cicatricea este matură după 6-18 luni, când nu mai apar modificări.
La început, orice cicatrice va fi roşie, ridicată faţă de ţesuturile înconjurătoare şi dură la palpare. Progresiv, roşeaţa şi duritatea cedează rămânând o cicatrice moale, mai plină, situată în planul tegumentului.
Revizia unei cicatrici nu trebuie efectuată prematur, fiind necesară o perioadă de minim 6 luni pentru vindecarea şi maturarea cicatricii, perioadă în care nu este indicată intervenţia.
Trebuie de asemenea menţionat că anumite regiuni ale corpului sunt predispuse pentru apariţia cicatricilor vicioase ca de exemplu: nasul, bărbia, urechea, pieptul, umerii, partea superioară a spatelui şi anumite părţi ale membrelor superioare şi inferioare.
 

Procedura
 

Revizia cicatricilor se face de obicei sub anestezie locală. Este important să urmaţi indicaţiile postoperatorii, să protejaţi plaga, asigurând con­diţiile cele mai favorabile vindecării.
Excizia unor cicatrici sau defecte întinse poate necesita mai multe intervenţii seriate.
Complicaţiile posibile asociate cu acest tip de intervenţie chirurgicală sunt: hematomul, infecţia, necroza de părţi moi, dar ele sunt totuşi rare, iar amploarea lor depinde în general de amploarea intervenţiei chirurgicale.
Revizia cicatricii nu poate duce la dispariţia completă a acesteia, dar scopul intervenţiei este acela de a o face cât mai puţin sesizabilă şi mai uşor de mascat.
Pacienţii care nu pot accepta acest lucru nu trebuie să se supună tratamentului.
Deşi revizia unei cicatrici impune frecvent o intervenţie chirurgicală, tratamentul nechirurgical trebuie luat în considerare, uneori chiar de la prima intenţie. Opţiunile nechirurgicale sunt: presoterapia (acoperirea şi presiunea cu folii de silicon), tratamentul cu LASER, steroizi, liftingul chimic, raze UV, raze X, sau camuflarea cosmetică permanentă, aplicate separat sau combinate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.