• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 9 Iunie , 2020

Marginali la ceea ce ni se întâmplă

Și ni se întâmplă atâtea azi. Nu numai nouă, ci lumii întregi. Boli, ciume, holere, războaie, mai mari sau mai mici, între noi sau cu cei dinafara noastră, când năvălesc pe unde nu se cade, sau pleacă spre cine știe unde. Și cutremure sau seisme, cum explicau nu prea demult mai știutorii științifici neștiu­torilor proști că dacă ar fi fost doar cutremure, și nu seisme, nu s-ar fi ales ei doar cu niște spaime, ci cu... ferească Dumnezeu... mari catastrofe.
Ca după pandemie, virusului „Coroană”, că dacă ar fi fost aceea doar o simplă molimă, nu s-ar fi speriat de ea decât dobitoacele. Și dacă tot a venit vorba – a întrebat cineva – ce-i aceea de-i zice, „auzi pandemie și nu boală”? După aceea, de unde vine ea? Cine a făcut-o și de ce virus și nu microb sau ciupercă? Și de ce a dat virusul acesta tocmai peste noi și nu
s-a mulțumit cu pagubele pe care alte rude ale lui le-a făcut printre păsări și patrupede?
Întrebări, întrebări și încă ce întrebări și cine și ce să le răspundă? Mai ales omului de rând care după ce a mai și suferit de pe urma lor, siluiri și un arest benevol (zicându-i-se: vai, confinement!) ar avea nevoie de alte explicații compensatorii, nu de minciuni sofisticate. De adevărul gol-goluț, chiar dacă ar avea acest adevăr și capul spart.
Din gura cui să le audă însă, când manipulatorii lumii prac­tică confuzia în orice dare de seamă. O confuzie densă, hao­tică, din care bietul ins între­bător să iasă năuc, nemaiștiind în cine și în ce să creadă. În cei ce-i spun, în mass-media, că blestematul virus Corona s-a născut într-un laborator făcut de savanți monştri cu creier male­fic, prin diverse mutații gene­tice? Ce-ar înțelege el din asta? Că răul a luat proporții apoca­liptice, că nu mai e nimic de făcut decât de așteptat sfârșitul lumii, și nu oricum, ci ultraresemnat și gata să se supună la orice l-ar supune asasinii ideologi ai proiectatului sistem mondialist, ai unei noi lumi li­berale, fără granițe, fără națiuni și fără Dumnezeu.
În niciun caz! Și atunci? O nesupunere generală ca-n India lui Ghandi, când omul și-a proclamat independența țării cu prețul a sute de mii de morți? Da! Dar de unde atâția martiri? Când frica de o ipotetică moarte fizică a cuprins întreaga planetă?

Ce predictor a fost experimentul Pitești, din România noastră, cu toate practicile lui torționare, când vrei să faci dintr-un om, neom, și dintr-un înger, dracul gol!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.