• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 13 August 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Septembrie , 2019

Marele succes al tinerilor din Cavnic: Campionatul Prieteniei

În perioada 16 – 24 august au fost zile de adevărată sărbă­toare pentru tinerii din orașul Cavnic. Cu mic, cu mare, căvnicarii și-au dat întâlnire pe te­renul sintetic, unde s-a desfășurat Campionatul Prieteniei. Este vor­ba despre un campionat de fotbal care a fost reînviat de câțiva tineri inimoși, după mai mulți ani de întrerupere.

 

Fără ajutorul autorităților, tinerii au găsit sponsori (Răzvan Morar, Florina Dan, Costel Onișa, Lia Bognovschi, Adina Costinar și Aso­ciația CAVNICarii) și au pre­gătit toate detaliile organizării evenimentului. S-a dorit să fie un campionat de fotbal strict pentru căvnicari, fără să fie invitate echi­pe din alte părți, tocmai în ideea ca localnicii să beneficieze de premiile acordate. În felul acesta, ti­nerii au reușit să reînvie o tradiție a sportului din orașul Cavnic.
La Campionatul Prietenie s-au înscris 4 echipe: Căvnicarii, Dinamic, Corsicanii și Casim, iar în organizarea evenimentului s-au implicat atât jucătorii cât și arbitrii Andrei Puha și Nicolae Rai.
La finala din 24 august, pe lângă jucătorii din cele patru echipe, au fost prezente la Terenul sintetic și două echipe de Old Boys (foștii jucători de la fosta echipă Minerul Cavnic) și două echipe de juniori cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani. În pauzele Finalei au fost și majorete care au susținut echipele prin dansuri și voie bună.
În esență, evenimentul s-a dovedit a fi un real succes pentru că toată lu­mea a fost extrem de entuziasmată, nu au fost accidentări, nu s-au primit cartonașe roșii și nu în ultimul rând, pentru că toți jucătorii au fost răs­plă­tiți cu premii și vouchere pentru suc, bere și mici. Pentru câști­gători au fost pregătite cupe și premii în bani.
Locul I a fost câștigat de echipa Casim, locul II de echipa Căvni­carii, locul III de echipa Corsicanii și locul IV de echipa Dina­mic. Meciul de Old Boys s-a terminat cu scorul de 8 la 8.
Prietenia, distracția și buna dispo­ziție au fost principalele atri­bu­te ale acestui eveniment, iar la final s-a luat decizia ca anul viitor să se organizeze o nouă ediție, mai ales că atât jucă­torii cât și spectatorii au avut doar cuvinte de laudă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.