• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Octombrie , 2019

Ludovic Orban: „Vom da românilor ce așteaptă de la noi: cinste, competență, integritate”

Liderul PNL, Ludovic Or­ban, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea noului Guvern, consideră că „asu­marea răspunderii formării guvernului într-un moment în care țara are nevoie de o guvernare stabilă și competentă e ceea ce ne definește în acțiunea noastră publică”.

După consultările cu partidele poli­tice parlamentare, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a ajuns la concluzia unui guvern conturat în jurul PNL: „Repet ce am mai spus: PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși, chiar dacă este foarte dificil, să își asume guvernarea în această perioadă de tranziție, fiindcă despre asta vorbim, de o perioadă de tranziție. Guvernul care va fi instalat în săptămânile următoare va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare”, a subliniat șeful statului.
În opinia sa „trebuie instalat urgent noul guvern, pentru a putea îndeplini câteva sarcini care sunt în așteptare: organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea proiectului de buget pentru anul 2020, închi­derea bugetului pe anul 2019, dar și multe alte lucruri aștept de la Guvernul Orban şi sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziție de succes, fiindcă asta ne dorim cu toții”.

La rândul său, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ferm că „vom da românilor ce așteaptă de la noi, cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului pu­blic și soluții pentru marile probleme cu care se confruntă România”.

Despre responsabilitate a vorbit și președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan: „PNL și-a asumat respon­sabilitatea căderii guvernului Dăn­cilă, iar acum își asumă și res­pon­­sabilitatea guvernării. Româ­nii au încredere în noi, ne-au arătat acest lucru la alegerile din luna mai, iar acum trebuie să nu le înșelăm așteptările.
Sunt convins că Ludovic Orban va propune Parlamentului cea mai bună echipă guvernamentală și că după votul de investitură vom trece imediat la treabă pentru că problemele țării sunt multe și nu pot aștepta calculele politice ale partidelor care ezită în fața responsabilităților”.
 

Priorități pentru guvernul Orban
 

Ludovic Orban a anunțat că printre prioritățile noului Guvern sunt refa­cerea echilibrelor macroeconomice, respectarea rigorilor statului de drept și readucerea instituțiilor statului în slujba cetățeanului.
„Prioritățile noului guvern sunt refacerea echilibrelor macro, corec­tarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri, restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenței și profesionalismului, digitalizarea administrației, acordarea unei atenții serioase pentru toate obiectivele de investiții, consolidarea parcursului european, a poziției României la nivelul UE, respectarea tuturor rigorilor în ce privește statul de drept, a drepturilor și libertăților cetățenilor, readucerea instituțiilor statului în slujba cetățeanului și nu a politrucilor”, a precizat președintele PNL.
„Am încredere în toți partenerii care au fost alături de noi în atingerea obiectivului major de a pune punct guvernării PSD și sunt convins că vom găsi discernământ în toate discuțiile pe care le vom purta ulterior. Orice zi în întârziere a învestirii acestui guvern înseamnă menținerea PSD la putere”, a mai declarat Orban.
 

Negocieri pentru noul guvern

Conducerea PNL a început negocierile pentru susținerea noului guvern. Premierul desemnat Ludovic Orban susține că în primul rând trebuie stabilit dacă dintre partidele care au susținut moțiunea vrea vreunul să-și asume guvernarea, cu miniștri sau în eșalonul doi, iar apoi se va trece la negocierile pe nume.
„Din perspectiva PNL, lista guvernului e gata, dar începem negocierile politice. În toată perioada au fost foarte multe declarații, se vor declanșa discuțiile oficiale. (...) Mergem pe ideea de a pune oameni integri, care să nu aibă probleme morale, care să știe foarte bine ce au de făcut. (...) Sunt foarte mulți oameni capabili în PNL, nu vreau să dau numele persoanelor la care m-am gândit și pe care-i evaluăm și să nu fie ei. O să alegem din mai multe variante bune”, a declarat Ludovic Orban.

 

 

„Repet ce am mai spus: PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși, chiar dacă este foarte dificil, să își asume guvernarea în această perioadă de tranziție, fiindcă despre asta vorbim, de o perioadă de tranziție. Guvernul care va fi instalat în săptămânile următoare va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare”.
Klaus Iohannis, președintele României

 

„Am încredere în toți partenerii care au fost alături de noi în atingerea obiectivului major de a pune punct guvernării PSD și sunt convins că vom găsi discernământ în toate discuțiile pe care le vom purta ulterior. Orice zi în întârziere a învestirii acestui guvern înseamnă menținerea PSD la putere”.
Ludovic Orban, președinte PNL

 

„PNL și-a asumat respon­sabilitatea căderii guvernului Dăn­cilă, iar acum își asumă și res­pon­­sabilitatea guvernării. Româ­nii au încredere în noi, ne-au arătat acest lucru la alegerile din luna mai, iar acum trebuie să nu le înșelăm așteptările”.
Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș

 

 

Comandat de PNL, executat de New Media SRL la Tipografia Garamond, cod mandatar 31190005.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.