• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Iunie , 2016

Locul II pe ţară la box la 14 ani

Printre tinerii de azi sunt şi exemple pozitive care demonstrează că jocurile pe calculator şi reţelele de socializare nu sunt ceva fără de care nu se poate trăi. Ba mai mult, prin ambiţie şi perseverenţă, un tânăr de doar 14 ani a ajuns să fie locul doi pe ţară în ceea ce face. Urmează o poveste ce demonstrează că tinerii de azi pot trăi şi „altfel”.

 

Alexandru Raul Buciuman este elev în clasa a VIII-a la Şcoala Sportivă nr, 19 din Baia Mare, are 14 ani şi s-a apucat de box de un an şi jumătate. Nu a fost un şoc pentru părinţi când au aflat că Alexandru vrea să se apuce de box, mai ales că şi tatăl său Gicu a practicat acest sport, dar şi fratele său (Andrei Răzvan Buciuman) a fost în lotul naţional de box, dar fiind plecat în Anglia a renunţat la acest sport. „Iniţial nu am fost prea încântat să se apuce şi Alexandru de box, mai ales că am mai trecut o dată prin această experienţă cu fratele său, care a început foarte bine, dar a renunţat pe parcurs. Asta pentru că acest sport nu prea este susţinut financiar, iar noi suntem o familie cu salarii normale. Dar pentru că îşi dorea foarte mult, am acceptat”, ne-a spus tata lui Alexandru Buciuman.

 

Tânărul băimărean a evoluat foarte bine mai ales că în acest sport rezultatele se văd după ani de muncă şi de antrenamente. Alexandru Buciuman este la clasă de atletism (pentru că în Liceul Sportiv nu este clasă de box), iar după-masa de la 17 la 20 face trei ore de box, aşa că vă puteţi da seama cât de epuizant este. Dar datorită ambiţiei şi antrenorului Radu Cârstea, Alexandru Buciuman a ajuns să ia argintul la Cupa României la cadeţi.

 

„Cea mai mare realizare a lui Alexandru este că de curând a luat locul II pe ţară, la Cupa României, categoria 52 kg, deşi nu a prea avut timp să participe la competiţii din moment ce s-a apucat de box de mai puţin de doi ani. Aceasta a fost prima sa competiţie de anvergură la care a participat. În această toamnă va mai avea loc un concurs naţional unde se adună toate cluburile din ţară, iar antrenorul mi-a spus că îşi pune mare încredere în el pentru medalia de aur.

Ca părinte vă daţi seama că nu este prea plăcut să ştii că fiul tău practică un sport unde se iau pumni în cap, dar este talentat, foarte stabil pe picioare şi îmi pun mare încredere în viitorul său. Mă bucur însă că practică acest sport pentru că văd că Alexandru s-a schimbat radical. Înainte era foarte agitat şi am acceptat să se apuce de box tocmai pentru a-şi consuma energia. Iar acum a devenit mult mai echilibrat şi mai calculat, pentru că este conştient că dacă vrea să facă progrese pe această linie, trebuie să-şi urmeze visul cu seriozitate şi fără nicio abatere”, ne-a spus tatăl sportivului.

 

În final, nu ne rămâne decât să îi dorim mult succes tânărului băimărean pe drumul pe care a pornit, şi să sperăm că eforturile sale vor fi susţinute de cei care pot să pună umărul pentru binele şi performanţa din acest sport.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.