• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Iunie , 2021

Liderii maramureșeni susțin candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL

Știrea momentului din politica românească este candidatura premierului Florin Cîțu la șefia PNL. Liberalii vor avea de ales, la Congresul din septembrie, între a continua cu Ludovic Orban la șefia formațiunii sau a încerca un „suflu nou” promis de Florin Cîțu. Ambii concurenți le-au cerut susținătorilor să se abțină de la atacuri publice, pentru ca formațiunea să nu-și strice imaginea în cele patru luni de campanie internă.


Dincolo de aceste de­clarații „cuminți”, este clar că există două tabere în cadrul orga­ni­zațiilor liberale. Mai mult, sunt primarii care i-au declarat „iubire politică” lui Orban, încă de  pe vremea mandatului de prim-ministru al acestuia. Acum este destul de greu să renunți, mai ales că liderul liberal mai are instrumente prin care să își păstreze puterea în partid. În rândul celor nemulțumiți de Orban, în general, sunt cei care nu au prins poziții importante la alegeri, mandate de parlamentar sau funcții în diferite instituții descentralizate. Mai există un număr de lideri liberali care sunt nemulțumiți de faptul că Ludovic Orban, la negocierile avute la formarea guvernului, a cedat ministerele cu mulți bani celorlalte partide din coaliția de guvernare.
Un alt grup de lideri nemulțumiți sunt cei care provin din cadrul PDL. Se știe că Orban nu a agreat niciodată venirea foștilor democrați în PNL.
Este interesant cum vor aborda li­beralii maramureșeni această dis­pută din spatele ușilor închise, mai ales că la lansarea candidaturii lui Cîțu au fost prezenți atât liderul filialei Maramureș și președintele CJ, Ionel Bogdan, cât și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș. Prima reacție a venit din partea senatorului Cristian Niculescu Țâ­gârlaș. Acesta a declarat că susține candidatura lui Florin Cîțu.
„Consider că Florin Cîțu va aduce un suflu nou în partid, un spirit european care va influența în mod pozitiv parcursul viitor al partidului liberal. Faptul că are o experiență mai recentă constituie un atu, în sensul că nu este alterat din punctul de vedere al concepției și al viziunii față de politică, promovând competența și meritocrația în politica și viața publică. Este o pă­rere personală, o susținere per­sonală, care nu implică organizația din care fac parte. La depunerea candidaturii, la fotografia de grup am fost prezent, dar a fost și Ionel Bogdan. Mai pot spune că, zilele acestea, Florin Cîțu vine într-o vizită în Maramureș și va avea mai multe discuții cu primarii și cu cei din organizație”, a spus senatorul liberal.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.