• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 August , 2021

„La rectificarea bugetară, dăm bani pentru proiectele de dezvoltare a Maramureșului”

Rectificarea bugetului județului Maramureș, adoptată în ședința Consiliului Județean, vizează acordarea unor sume consistente pentru dezvoltare.

Proiectul de rectificare prevede majorarea veniturilor și cheltuielilor cu suma de 5,3 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei sunt pentru dezvoltare.

De asemenea, a fost rectificat și bugetul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Oprişˮ Baia Mare, pe anul 2021, prin majorarea veniturilor şi cheltuielilor cu suma de 19,9 milioane de lei, iar pentru aparatură de specialitate și echipamente medicale au fost alocate în plus 2,2 milioane de lei.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a declarat: „Această rectificare este una pozitivă, care conține o creștere a veniturilor dată de mai mulți indicatori. În primul rând, această creștere se datorează faptului că, săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care s-au alocat bani pentru situațiile de urgență. Județul Maramureș a avut destul de multe probleme și pe drumurile județene, la Suciu, Bocicoel, unde trebuie să intervenim de îndată și am primit 2,5 milioane de lei pentru reparația acestor drumuri. De asemenea, în cel mai scurt timp, va mai fi o alocare de bani din fondul de rezervă al prim-ministrului pentru localitățile afectate de inundații în lunile iunie și iulie”.
În cadrul ședinței, a fost aprobat și proiectul de hotărâre care prevede utilizarea excedentului anual al bugetului județului Maramureș, rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2020.

Excedentul bugetar va fi repartizat astfel: pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești”, suma de 63.000 de lei prevăzută pentru achiziția Container Abroll tip rezervor pentru transport apă prevăzut cu o motopompă transportabilă și accesorii PSI, pentru Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, suma de 150.000 de lei necesară restaurării obiectivului de arhitectură tradițională Șura Valea Vinului și, nu în ultimul rând, din excedentul bugetar se vor finanța și studiile de fezabilitate necesare realizării celor două proiecte de infrastructură importante pentru județul Maramureș, și anume „Pasaj Clubul Văcarilor” și „Pasaj Italsofa” din Baia Mare.

De asemenea, pentru realizarea proiectelor de investiții importante pentru dezvoltarea județului, a fost aprobată contractarea și garantarea de către CJ Maramureș a  unui împrumut în valoare de 60 de mi­lioane de lei, care va fi utilizat astfel: 25,9 milioane de lei pentru TVA aferentă construirii depozi­tului ecologic de la Sârbi, 9 mili­oane de lei pentru proiectul de reabilitare a Drumului Nordului, lotul I și II, 5 milioane de lei pentru reabilitarea DJ 109F, 100.000 de lei pentru reabilitarea DJ 182B, 8,7 milioane de lei pentru reabilitarea DJ 186, 6,3 milioane de lei pentru reabilitarea DJ 187 și 5 milioane de lei pentru achiziția de Proiectare și Execuție Centru de Terapii Alternative în Maramureș din cadrul proiectului ALTHERA – Alternative Therapies în Maramures and Ivano – Frankivsk.
„Avem deja câteva proiecte în derulare care necesită cofinanțare și care trebuie susținute de bugetul CJ Maramureș. Bugetul Consiliului Județean nu-și permite să susțină aceste cofinanțări decât prin contractarea unui credit. Aceste credite pe care le luăm nu se pot folosi decât pentru secțiunea de dezvoltare, pentru proiectele pe care am stabilit că le vom finanța din acest credit, nicidecum pe secțiunea de funcționare”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.