• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 12 Iunie , 2013

La rectificare birjar, la rectificare!

Consiliul Judeţean Maramureş are nevoie de circa 6 milioane de Euro pentru finalizarea a două proiecte vitale ale judeţului: reabilitarea Spitalului Judeţean şi drumul Baia Sprie - Bârsana. S-au început demersurile şi lobby-ul pentru a obţine fondurile la viitoarea rectificare bugetară.

 
 

Avem nevoie de susţinerea Guvernului pentru finalizarea unor proiecte vitale ale judeţului. Cum luna aceasta ar trebui să aibă loc o rectificare de buget, administraţia judeţeană speră să obţină banii de la Centru.

Vicepreşedintele CJ Maramureş, Emil Marinescu explică: “concret, avem nevoie de bani pentru partea de modernizare la investiţia de la Spitalul Judeţean „Constantin Opriş”, încercăm să recuperăm sumele care nu ne-au fost alocate din TVA pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi comunale pentru că o parte din reţeaua judeţeană era prinsă în acel program PNDI care nu a mai avut finanţare. Şi pe perioada investiţiei întreţinerea trebuia făcută de firma care executa lucrările de investiţii. De asemenea, avem nevoie de fonduri dacă vom începe în vară-toamnă investiţia în continuare pe drumul Baia Sprie – Bârsana. Cam acestea sunt nevoile mari.

La drumuri am avea nevoie de o sumă de care nu putem discuta, dar suma care trebuie recuperată este undeva la 90 – 100 de miliarde lei vechi. Din banii aceştia facem întreţinerea drumurilor judeţene. Pentru că în doi ani financiari judeţul a primit sume cu 36 – 37% mai mici faţă de normal, şi atunci acestea trebuie recuperate. S-a primit mai puţin pentru că o parte din reţea a fost prinsă pe programul naţional de dezvoltare a infrastructurii şi atunci întreţinerea trebuia să o facă firma care lucra pe acea investiţie.

Realist vorbind, la Spital am avea nevoie de aproximativ 3 milioane de euro dar nu cred că-i vom obţine pe toţi în acest an. Măcar o parte dacă i-am obţine ar fi bine. Şi tot aproximativ 3 milioane de euro am avea nevoie pentru drumul Baia Sprie – Bârsana”.

 

Pentru a beneficia de aceste sume, s-au purtat deja discuţii cu miniştrii de resort. Şi va fi înaintat şi un memoriu în acest sens.

 

„Sigur că ne aşteptăm la un sprijin din partea parlamentarilor de Maramureş, să pună umărul în acest sens. Şi ei ştiu cu toţii situaţia. Eu cred că şi ei vor pune umărul pentru a obţine aceste fonduri de la Guvern. O să le trimitem şi parlamentarilor o adresă ca fiecare să încerce să facă lobby. Noi nu mai avem ce să le explicăm pentru că ei cunosc deja situaţia. Personal sunt optimist, nu sunt foarte optimist, dar trebuie să încercăm”.

Emil Marinescu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.