• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Octombrie , 2022

La protestul AUR au fost 200 de maramureșeni

 Câteva mii de oameni s-au strâns, în urmă cu o săptă­mână, în Piața Universității, la mitingul organizat de AUR. Organizatorii au spus că este protestul poporului român. Această manifestare a fost inițiată după ce au început să vină tot mai multe facturi uriașe pentru energie, în toată țara. Liderii AUR au mobilizat filialele de partid, au chemat membrii și simpatizanții partidului în București pentru a protesta împotriva facturilor mari, împotriva guvernului a ministrului Energiei, împotriva parti­delor politice aflate la putere.


După ce s-au adunat în Piața Victoriei, coloana manifestanților s-a îndreptat spre  sediile de partid PSD și PNL, iar apoi s-au întors la Guvern. Pe timpul acestor adunări publice, nu au fost înregistrate eve­nimente deosebite – 5 persoane au necesitat asistență medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații amănun­țite. Afecțiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni ușoare.

Din Maramureș au fost prezenți la miting circa 200 de persoane, probabil cel mai bine reprezentat județ. Maramureșenii au fost con­duși de deputatul AUR de Mara­mureș, Darius Pop. Ei au avut ca punct de întâlnire o zonă mai puțin aglomerată din capitală. Au venit membri și simpatizanți cu autocar, mașini personale sau cu trenul. Deputatul Pop a fost cel care a condus delegația maramu­reșeană. S-a ocupat  de organizare, de aprovizionare cu mâncare și apă de băut pentru multele ore în care manifestanții urmau să fie pe străzile și bulevardele bucureștene.

La punctul de întâlnire, maramu­reșenii au desfășurat un banner sugestiv pentru ce urma să fie. Iar Darius Pop a transmis un mesaj la fel de sugestiv. „Așteptăm toți moroșenii să ajungă la punctul de întâlnire, «APOI ÎI BAI!» Fiți alături de noi! Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți românii!”, a  transmis deputatul maramureșean în spațiul public.

După venirea maramureșenilor, cu pălăriile moroșene pe cap, cu traistele de Maramureș la gât, delegația din nord a plecat spre Piața Uni­versității, locul de întâlnire al manifestanților AUR.
De acolo s-a plecat la Guvern. Pe drum, deputatul Darius Pop a găsit, printre cei veniți la protest, o bătrânică sosită din Bârsana. A venit cu o ocazie apoi cu trenul până în capitală pentru a participa la protestul AUR.
„Mi s-a rupt sufletul când am auzit povestea acestei bunicuțe, pe nume Puicar Ioana, care a venit singură din Bârsana cu o ocazie, apoi cu trenul, până în capitală, special pentru acest protest, în timp ce unii ne înjurau pe parcursul marșului nostru pașnic. Am primit-o cu drag în grup, iar la întoarcere către Maramureș a primit un loc bine meritat pentru lecția de curaj și hotărâre pe care ne-a dat-o.
Pentru mine, această doamnă este o adevărată eroină!”, a spus deputatul maramureșean.

Pe tot parcursul protestului, de altfel pașnic, maramureșenii s-au comportat exemplar, au scandat mesaje către guvern și pentru toți românii, chemându-i la protestele ce vor urma.

„Noi nu ne vom lăsa conduși și manipulați de hoți!”, au transmis maramureșenii conduși de deputatul  Darius Pop. La final, acesta a invitat maramureșenii, băimărenii, la un protest în Baia Mare organizat duminică, 9 octombrie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.